Kalervo Kummola jyrähti: ”Jääkiekon MM-kisoja ei pidä viedä Minskiin” - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Kalervo Kummola jyrähti somessa: ”Jääkiekon MM-kisoja ei pidä viedä Minskiin”

IIHF:n varapuheenjohtaja Kummola ihmetteli Twitterissä, että hänen kantansa Valko-Venäjän ihmisoikeuskysymyksiin ei näytä vieläkään olevan kaikille selvä.

Kalervo Kummola otti väkevästi kantaa Valko-Venäjän tilanteeseen.­

21.11. 13:54

Pitäisikö jääkiekon MM-kisat 2021 pelata Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä vai jossain muualla?

Siitä on käyty kiivasta ajatustenvaihtoa viime aikoina.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Kalervo Kummola ilmoitti mielipiteensä lauantaina Twitterissä erittäin selkeästi.

– Kantani Valko-Venäjän ihmisoikeuskysymyksiin ei näytä vieläkään olevan kaikille selvä, vaikka olen sen kymmenen kertaa sanonut. Mielestäni kisoja ei pidä viedä Minskiin ja uskon, että näin myös käy, Kummola naulasi.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto piti keskiviikkona ja torstaina kokouksen, jossa se käsitteli myös kevään 2021 MM-kisojen tilannetta.

MM-kisojen kohtalosta ei saatu uutta tietoa. IIHF tiedotti keskiviikkona tarvitsevansa lisää aikaa niiden kohtalon ratkaisemiseksi.

MM-jääkiekko vuonna 2021 on määritelty alkuperäisen suunnitelman mukaan pelattavaksi touko-kesäkuussa Valko-Venäjällä ja Latviassa.

Valko-Venäjän levottomuudet, turvattomuus ja ihmisoikeusrikkomukset sekä myös koko maailmaa koetteleva koronavirustilanne ovat saaneet monet epäileväisiksi alkuperäisen suunnitelman toteuttamisesta.

Latvia julisti jo syksyllä, ettei se suostu järjestämään kevään kiekkokarkeloita hirmuhallitsija Aljaksandr Lukashenkan johtaman Valko-Venäjän kanssa.

Diktaattori on asetettu Latviassa maahantulokieltoon.

Valko-Venäjän presidentinvaalit järjestettiin elokuussa 2020. Niiden voittajaksi julistettiin Lukashenka. Hän aloitti kuudennen kautensa valtion päähenkilönä. Maan kaduilla on ollut sen jälkeen poikkeuksellisen levotonta.

EU ei tunnusta Valko-Venäjän presidentinvaalien tulosta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?