Leijonien joukkuetta ensi viikon Karjala-turnaukseen ei julkaistukaan vielä – NHL-lainamiehiä ei oteta mukaan - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Leijonien joukkuetta ensi viikon Karjala-turnaukseen ei julkaistukaan vielä – NHL-lainamiehiä ei oteta mukaan

Kauden ensimmäinen EHT-turnaus pelataan ensi viikolla Helsingissä, mutta Leijonien miehistö on vielä hämärän peitossa.

Suomi ja Ruotsi kohtaavat jälleen perinteisessä isänpäivän ottelussa.­

26.10. 12:36

Ensi viikon Karjala-turnauksessa pelaavan leijonamiehistön julkaisua odotettiin maanantaina maajoukkueen mediatilaisuudessa.

Joukkuetta ei kuitenkaan yllättäen julkaistu.

Syynä on epäselvä tilanne muun muassa Jokerien pelaajian ympärillä, sillä joukkueessa todettiin viime viikolla koronatartuntoja.

Joukkue on tarkoitus julkaista loppuviikosta.

– Meidän täytyy saada selville Jokerien tilanne. Alun perin suunnitelma oli, että mukaan valitaan liigassa ja Jokereissa pelaavia eli Suomessa asuvia pelaajia. Nyt meidän täytyy saada selville, ovatko Jokerien pelaajat edes käytössä tässä tapahtumassa, päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi.

GM Jere Lehtinen kertoi, ettei Karjala-turnausjoukkueeseen oteta muita KHL-pelaajia. Leijonapaitaan ei myöskään Lehtisen mukaan valita NHL-sopimuksella SM-liigassa lainalla pelaavia.

– Nyt pääpaino on liigapelaajissa. Venäjän joulukuun EHT-turnaus tulee aika nopeasti, ja silloin pääpaino on sitten KHL-pelaajissa, Lehtinen kertoi.

Liigan tämän hetken kirkkaimpiin tähtiin lukeutuvista pelaajista muiden muassa NHL-lainoja Jesperi Kotkaniemeä, Jesse Puljujärveä tai Juuso Välimäkeä ei siis nähdä maajoukkuepaidassa Euro Hockey Tourilla.

– Siihen on hyvin simppeli vastaus. Jokaisen kauden päätavoite on kevään MM-kisat. Käytännössä kukaan näistä lainapelaajista ei pysty niihin kisoihin osallistumaan, koska heillä on oletettavasti silloin omat pelit käynnissä AHL:ssä tai NHL:ssä, Jalonen taustoitti päätöstä.

Euro Hockey Tourin avaava Karjala-turnaus pelataan 5.–8. marraskuuta Helsingissä. Leijonat kohtaa torstaina Venäjän, lauantaina Tshekin ja sunnuntaina Ruotsin.

Poikkeusajasta johtuen yleisö pääsee katsomoihin vain Leijonien otteluissa, ja niissäkin Hartwall Arenan maksimikatsojamäärä on 4 500.

Turnauksen televisioi TV5-kanava ja DPlay-palvelu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?