Jääkiekkojoukkueissa todettu runsaasti koronatartuntoja eri puolilla maata – näin THL:n johtaja Mika Salminen kommentoi - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Jääkiekkojoukkueissa todettu runsaasti koronatartuntoja eri puolilla maata – näin THL:n johtaja Mika Salminen kommentoi

THL tiedotti, että jääkiekkojoukkueissa on todettu runsaasti koronatartuntoja.

Kuvituskuva.­

23.9. 11:03

THL:n tiistaina julkaiseman tiedotteen mukaan koronatartuntoja on lähiviikkoina todettu runsaasti jääkiekkojoukkueissa eri puolilla maata.

– Emme tarkkaan tiedä, mikä jääkiekon peluussa erityisesti altistaa tartunnoille. Tiivis kanssakäynti ja intensiivinen pelimuoto saattavat selittää asiaa ainakin osin, THL:n johtaja Mika Salminen sanoo tiedotteessa.

Syksyn aikana tartuntaketjuja on ilmennyt esimerkiksi Mikkelin Jukurien U20-joukkueessa, HPK:ssa ja KooKoon U20-joukkueessa.

Kanta-Hämeen keskussairaalaan infektioylilääkäri Janne Mikkola ja Kymenlaakson keskussairaalan infektioylilääkäri Risto Pietikäinen sanoivat aiemmin Ilta-Sanomien haastattelussa, että mitä todennäköisimmin koronavirus levisi Jukurien U20-joukkueesta HPK:n ja KooKoon pelaajiin nimenomaan kaukalossa.

Johtopäätöksensä he perustivat tutkimustietoon, jota positiivisen koronanäytteen antaneilta jääkiekkoilijoilta oli haastatteluissa kerätty.

– Olemme haastatelleet kaikki, joilla on tartunta tähän mennessä todettu. Kaikki antavat hyvin yhdenmukaisen kuvan: heillä ei kaukalon ulkopuolella ollut kontaktia mikkeliläisten kanssa, Kanta-Hämeen infektioylilääkäri Janne Mikkola sanoi aiemmin Ilta-Sanomille.

– Meillä oli se käsitys, että (jääkiekko-ottelun) kontaktit olisivat lyhyitä, eivätkä niin vaarallisia. Nyt täytyy näemmä muuttaa käsitystä, Pietikäinen puolestaan sanoi.

Infektioylilääkärit eivät ottaneet kantaa siihen, miten virus kiekko-otteluissa tarkalleen levisi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?