Ruotsalaiskiekkoilijoiden koominen kömmähdys – kyytiin lentokentältä tarttui täysin väärä mies: ”Aloin ihmetellä tilannetta jo autossa” - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Ruotsalaiskiekkoilijoiden koominen kömmähdys – kyytiin lentokentältä tarttui täysin väärä mies: ”Aloin ihmetellä tilannetta jo autossa”

Ruotsalaisten jääkiekkoilijoiden lentokenttäreissu ei sujunut kovin hyvin.

16.9. 19:27

Ruotsin kolmannella sarjatasolla pelaavan jääkiekkojoukkueen Sörhaga Alingsåsin pelaajat, Erik Martinsson ja Alexander Gidebring, saivat vastuullisen tehtävän sunnuntaina. Ruotsin yleisradioyhtiö SVT uutisoi tapauksesta verkkosivuillaan.

Heidät lähetettiin läheiselle Landvetterin lentokentälle hakemaan joukkueen uusi vahvistus, slovakialainen puolustaja Martin Chonavec.

Kaksikko bongasi lentokentän odotusaulassa isokokoisen, Slovakiasta saapuneen miehen, joka kantoi jääkiekkokassia. He toivottivat takalinjojen vapahtajansa tervetulleeksi englanniksi, ja johdattivat tämän autolleen.

Hakureissu tuntui siis luistavan oikein jouheasti.

Mukaan tarttunut slovakialaismies näytti vanhemmalta ja painavammalta kuin Martinsson ja Gidenberg olivat luulleet, mutta se ei heitä huolestuttanut – ilmoitettua isompi elopaino kun ei ole mikään poikkeus internetiin syötetyissä pelaajatiedoissa.

Tarkempi esittäytyminen olisi kuitenkin saattanut olla paikallaan, sillä ruotsalaiset nappasivat lentokentältä mukaansa Chonavecin sijaan Peter Benešin.

Hänkin oli toki saapunut Länsi-Ruotsiin pelihommiin, mutta määränpäänä oli Ålingsåsin naapurikunnan jääpallojoukkue, Borås Bandy.

– Aloin ihmetellä tilannetta jo autossa, ja sitten kun pääsimme jäähallille, kysyin: ”Missä jääpalloareena on?”. He katsoivat minua kysyvästi ja totesivat, ettemme pelaa täällä jääpalloa. Ajattelin, että he vain vitsailivat, Beneš kertasi SVT:n mukaan.

Hullunkurinen sekaannus ei ratkennut kuitenkaan vielä hetkeen.

Ruotsalaiskiekkoilijat kuskasivat Benešin kotihalliinsa, jossa matka jatkui suoraan pukukoppiin. Sörhaga Alingsåsilla oli peli vielä samana iltana, ja uusi vahvistus piti saada kaukaloon mahdollisimman nopeasti.

– Siinä vaiheessa ymmärsin, mitä oli tapahtunut, sillä näin kaikki jääkiekkovarusteet. Kirosin tilannetta ja sanoin heille, että jotain on nyt mennyt vikaan ja he kysyivät minulta: ”Mutta kuka sinä olet?”, jääpalloilija nauroi.

Beneš kertoi soittaneensa välittömästi agentilleen, joka sai makeat naurut absurdista tapahtumaketjusta.

Langan päähän saatiin seuraavaksi Borås Bandyn seurapomo. Hän arvatenkin yllättyi eriskummallisesta tilanteesta, mutta ryhtyi toimeen.

Jääpallopomo ajoi puolen tunnin matkan Boråsista Alingsåsiin, ja vei hölmistyneen Peter Benešin tämän alkuperäiseen kohteeseensa.

Ålingsåsin jääkiekkopelaajat puolestaan hyppäsivät takaisin autoon ja suuntasivat hippulat vinkuen kohti lentokenttää hakemaan aitoa ja oikeaa Martin Chonavecia.

Slovakkipuolustaja löytyi, mutta illan ottelu päättyi siitä huolimatta 4–1-tappioon.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?