Milos Riha, 61, on kuollut - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Valmentajalegenda Milos Riha, 61, on kuollut

Riha valmensi pitkällä urallaan Tshekin maajoukkueen lisäksi peräti viittä eri KHL-joukkuetta.

Milos Riha menehtyi 61 vuoden iässä.­

1.9. 17:50

Tshekin jääkiekkomaajoukkuetta kahden viime kauden ajan valmentanut Milos Riha, 61, on kuollut. Suru-uutisen vahvisti muun muassa KHL virallisella Twitter-tilillään.

Tshekkiläissivuston iSportin mukaan pitkän valmentajauran juuri KHL:ssä tehneen Rihan kunto huononi dramaattisesti viime viikkoina, ja hän vietti viimeiset päivänsä sairaalahoidossa.

Rihan tarkasta kuolinsyystä ei ole tietoa.

– Mennyt kuukausi oli suurta taistelua. Kiitän kaikkia perheenjäseniä ja muita läheisiä, jotka olivat tukenamme ja antoivat kaikkensa, valmentajasuuruuden poika Milos Riha jr. kommentoi lehdelle.

– Haluaisin myös kiittää isääni sydämeni pohjasta kaikesta siitä, mitä hän teki muiden eteen, isänsä apuvalmentajana maajoukkueessa toiminut poika jatkoi.

Riha valmensi ennen maajoukkuepestiään peräti viittä KHL-joukkuetta: Moskovan Spartakia, Atlant Mytishchiä, Pietarin SKA:ta, Avangard Omskia ja viimeisimpänä HC Slovan Bratislavaa. Hänet valittiin KHL:n parhaaksi valmentajaksi kaudella 2010-11.

Hän valmensi KHL:n lisäksi myös Tshekin ja Slovakian pääsarjoissa.

Riha johdatti Tshekin 2019 MM-kisojen neljänneksi, ja hänen oli määrä luotsata joukkuetta myös koronaviruksen peruuttamissa Sveitsin MM-kisoissa tänä keväänä.

Rihan tiet ovat kohdanneet useampaankin otteeseen suomalaisvalmentajien kanssa. Jukka Jalonen korvasi hänet Pietarin SKA:n päävalmentajana kaudella 2012-13. Seuraavalla kaudella hänet nimettiin heti kauden alussa Avangard Omskista potkut saaneen Petri Matikaisen korvaajaksi, mutta vielä samalla kaudella kokeneen tshekin tilalle palkattiin Raimo Summanen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?