Leijonalegenda Jukka Tammi saa uudessa tv-ohjelmassa hurjia uutisia terveydentilastaan – ”Sydänkohtaus ei ole ollut kaukana”

Jukka Tammi kertoo myös Ilta-Sanomille voinnistaan.

1.9.2020 12:18

Leijonien legendaarinen maalivahti Jukka Tammi, 58, kuulee rajuja uutisia tiistaina käynnistyvässä MM 95: Takaisin Leijonaksi -ohjelmassa.

– Täällä on vasen haarakatkos. Se on periaatteessa aina poikkeava löydös. Eli sähkö johtuu vähän väärällä tavalla sydämessä, kertoo lääkäri Tammelle sydänfilmin jälkeen.

– Varsinainen sydänkohtaus ei ole varmaankaan ollut kaukana, Tammi toteaa videolla vakavana.

Tammi kertoo Ilta-Sanomille, että hänelle osallistuminen Nelosen uutuussarjaan oli lottovoitto, koska sen myötä lääkärintarkastuksessa havaittiin sydänongelma.

– Nämä sydänjutut tulivat täytenä yllätyksenä. Saatiin kuitenkin ennaltaehkäistyä vakavammat ongelmat, joita olisi saattanut tulla, Tammi sanoo helpottuneena.

Ilveksen ja Leijonien maalivahtilegenda on ymmärrettävästi hieman vaitonainen terveydentilastaan, etenkin kun uusi tv-ohjelma on vasta alkamassa. Hän paljastaa kuitenkin iloisen uutisen IS:lle.

– Operaatio on tehty, ja nyt toivutaan. Olen kiitollinen, että havaittiin jotain vikaa olevan, ja saatiin korjattua puutteet, Tammi kuvailee.

Tamperelainen Jukka Tammi pelasi jääkiekon SM-liigassa 16 vuotta, joista 15 Ilveksessä ja yhden TuTossa.

Maajoukkueessa hän oli voittamassa 1995 MM-kultamitalin lisäksi kolmea olympiamitalia: hopeaa Calgaryssä 1988, pronssia Lillehammerissa 1994 ja pronssia Naganossa 1998.

Yksittäisenä väläyksenä monen suomalaisen verkkokalvoille on piirtynyt Tammesta etenkin eräs ilonhetki: siinä veräjänvartija soittaa MM-pokaalilla ilmakitarasooloa alasuojat jalassaan Tukholman Globenin pukuhuoneessa Suomen historian ensimmäisen jääkiekon MM-kullan ratkettua.

Vuoden 1995 jääkiekon maailmanmestareita käsittelevässä tv-sarjassa leijonalegendoja pannaan katsomaan kuntoaan ja terveydentilaansa silmästä silmään.

Mukana ohjelmassa ovat Tammen lisäksi esimerkiksi Mika Nieminen, Janne Ojanen ja Timo Jutila sekä valmentajana Pentti Matikainen. Ensimmäisessä jaksossa pelaajat pistetään lääkärintarkastukseen ja kuntotestiin.

MM 95: Takaisin Leijonaksi -ohjelma Nelosella tiistaina klo 20.00. Ilta-Sanomat ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?