Näin Minskissä asunut Kari Heikkilä luonnehtii valkovenäläisiä ihmisiä – huomasi selkeän eron venäläisiin verrattuna

Kokenut jääkiekkovalmentaja Kari Heikkilä kertoo asuneensa kadun varrella, jota pitkin kiistelty presidentti Aleksandr Lukashenko matkasi poliisisaattueessa töihin.

Kari Heikkilä asui Minskissä vuosina 2011–2013 valmentaessaan Valko-Venäjän maajoukkuetta ja KHL-joukkuetta Minskin Dinamoa.

19.8.2020 9:08

Presidentti Aleksandr Lukashenkon isännöimässä amatööriturnauksessa Christmas Tournamentissa itsekin pelannut jääkiekkovalmentaja Kari Heikkilä on harmissaan Valko-Venäjän tilanteesta.

Heikkilä asui Minskissä noin puolitoista vuotta, kun hän valmensi kausien 2011–2013 aikana Valko-Venäjän maajoukkuetta ja KHL-joukkuetta Dinamo Minskiä.

– Eihän se hyvältä näytä. Harmi, sillä kyseessä on hieno maa. Minulla on paljon positiivisia muistoja niiltä ajoilta, Heikkilä sanoo.

– Valko-Venäjän ihmiset ovat Venäjän ja Euroopan hybridimalli. He ovat kohteliaita verrattuna Venäjään, jossa ihmiset välillä vain murahtelevat. Mielestäni ihmiset ovat myös tietoisia, mitä muualla maailmassa tapahtuu. Ei ole mitään sellaista, että nettiä olisi suljettu tai vastaavaa. Vapaata ja länsimaista, Heikkilä muistelee.

Aleksandr Lukashenko on edustanut amatööriturnaus Christmas Tournamentissa Valko-Venäjää.

Kokenut jääkiekkovalmentaja ei osaa arvioida, miten Valko-Venäjän mielenosoitukset ja mellakat vaikuttavat tulevan kevään MM-kisoihin.

– Fasiliteetit siellä ovat loistavat, isoja ja laadukkaita jäähalleja. Toivottavasti asiat saadaan pian kuntoon. Onhan se ihmeellistä, että käytännössä keskellä Eurooppaa on tuollainen mahdollista, Heikkilä päivittelee.

Heikkilä naureskelee pelanneensa amatööriturnauksessa Lukashenkoa vastaan ja opastaneensa tälle oikean paikan aloituksessa.

– Ja kerran painittiin vähän kulmassa. Yleisöllä oli hauskaa loppuunmyydyssä hallissa.

Tampereelta tavoitettu 60-vuotias Heikkilä on viimeksi valmentanut kazakstanilaista Saryarka Karagandaa. Hän kertoo, että on laittanut valmennushommien osalta ”pillit pussiin”.

– Ajattelin, että nyt tämä riittää. En ole enää muuta kuin harrastejääkiekossa mukana – Pyynikin Haukkojen kanssa päästään ensi viikolla jäälle.

MM-jääkiekko

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?