Yskäisy sveitsiläisessä jäähallissa voi viedä fanin pitkälle pakkohuilille – koronakurista lipsuvalle jopa vuosien porttikielto! - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Yskäisy sveitsiläisessä jäähallissa voi viedä fanin pitkälle pakkohuilille – koronakurista lipsuvalle jopa vuosien porttikielto!

Sveitsin jääkiekkoliigassa suunnitellaan erittäin tiukkoja koronamääräyksiä.

SC Bernin faneja Sveitsin liigan ottelussa ZSC Lionseja vastaan Hallenstadion areenalla Zurichissä.­

9.8. 11:30

Sveitsin jääkiekon pääsarja National Leaguessa suunnitellaan tiukkaa koronakuria, ja sääntöjen rikkojille tiukkaakin tiukempia sanktioita.

Swiss Hockey News kertoo sveitsiläislehti NZZ am Sonntagin saaneen haltuunsa liigan 16 sivuisen sääntösuunnitelman koronan varalle.

Suunnitelman mukaan kaikilla katsojilla pitää olla kasvomaskit, seisoma- ja vieraskatsomot eivät ole käytössä ja kaikki koko katsomosektorin kattavat kannattajakoreografiat kiellettyjä. Esimerkiksi Sveitsissä yleisiä suuria fanilakanoita ei näin ollen ensi kaudella nähdä.

Liigan koronasääntöjä rikkovia odottavat ankarat rangaistukset. Jos katsoja tahallisesti yskii tai sylkäisee toista henkilöä kohti, häntä odottaa kahden vuoden maanlaajuinen porttikielto kaikkiin liigan jäähalleihin. Kolmen vuoden porttikielto odottaa katsojaa, joka saapuu hallille positiivisesta koronatestituloksestaan välittämättä.

SC Bernin ja Friborg-Gotteronin välinen ottelu pelattiin Sveitsin isoimpiin sisäareenoihin lukeutuvalla Postfinance Arenalla koronarajoitusten vuoksi tyhjille katsomoille 29. helmikuuta 2020.­

Liigapomo Denis Vaucher on vahvistanut, että suunnitelmat pitävät paikkansa mutta hän painottaa, että tarkempia hallikohtaisia määräyksiä työstetään edelleen.

Sveitsin liittoneuvosto päättää ensi keskiviikkona, säilyykö nykyinen 1000 katsojan rajoitus ennallaan. Sveitsiläisjoukkueet ovat tehneet selväksi, etteivät selviä taloudellisesti niin pienille yleisömäärille pelattavista otteluista tulevalla kaudella.

Liittoneuvoston jäsen Alain Berset kommentoi yleisörajoituksia NZZ am Sonntagille.

– Paluuta täysiin katsomoihin ilman rajoituksia ei ole näköpiirissä. Säädökset tulevat riippumaan tapahtuman luonteesta. Usean päivän kestäville messuille voidaan myydä enemmän lippuja kuin konserttiin tai jalkapallo-otteluun, joissa tuhannet ihmiset kokoontuvat muutaman tunnin ajaksi, Berset sanoo Swiss Hockey Newsin mukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?