EHC Bielin faneilta tyylikäs ele syöpään sairastuneelle valmentajalle Antti Törmäselle - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Syöpään sairastunut Antti Törmänen sai upeat terveiset seuran faniryhmältä

Bielin kannattajaryhmä liittyi Törmästä kannustavien ja tämän toipumista toivovien joukkoon.

Julkaistu: 2.8. 15:08

Sveitsin liigassa pelaavan EHC Bielin suomalaisvalmentajan Antti Törmäsen syöpädiagnoosista kerrottiin julkisuuteen perjantaina.

Sveitsin jääkiekkoliigassa pelaava EHC Biel tiedotti perjantaina päävalmentajansa Antti Törmäsen syöpädiagnoosista. Tuolloin kerrottiin, että Törmänen on leikattu ja hän on toistaiseksi sairauslomalla seuran valmennuksesta.

Uutisen jälkeen useat kiekkopersoonat lähettivät terveisensä vuoden 1995 maailmanmestarille ja esimerkiksi HIFK:n päävalmentajana SM-liigassa toimineelle 49-vuotiaalle Törmäselle.

– Todella ikävä uutinen. Antti on erittäin hieno ihminen. Hänhän oli 1995-joukkueen työmyyrä. Hän on erityisen lojaali ja iloinen. Olen tavannut häntä sittemmin monta kertaa. Haluan lähettää isot terveiset Antille ja toivottaa onnea taisteluun, lausui Leijonat ensimmäiseen MM-kultaan valmentanut Curt Lindström.

Nyt Törmäsen seura EHC Biel on jakanut sosiaalisen median kanavillaan joukkueen fanien terveiset.

Bielin faniryhmä Tribune Sud eli Eteläpääty levitti Törmäsen tueksi banderollin.

– Parane pian ja tule vahvempana takaisin, Tribune Sud toivottaa.

Seuran jakamat kuvat olivat saaneet paljon positiivisia kommentteja. ”Pikaista paranemista ja kaikkea hyvää sinulle sekä perheellesi”, kirjoitettiin esimerkiksi Twitterissä.

Myös EHC Bielin puheenjohtaja Stéphanie Mérillat kertoi järkytyksestään aiemmin.

– Olemme kaikki shokissa EHC Bielissä. Luulimme aluksi, että sairastuminen liittyisi Antin koronavirustartunnan jälkimaininkeihin, mutta näin ei ollut. Kun diagnoosi selvisi, oli se kova isku kaikille, Mérillat oli sanonut ranskalaisen Le Matin -lehden mukaan.

Törmänen valmensi Helsingin IFK:ta SM-liigassa kaudet 2014–2017. Sen jälkeen hän siirtyi EHC Bielin peräsimeen. Aiemmin Törmänen on valmentanut myös Vaasan Sportia (Mestiksen mestaruus 2011) sekä toista sveitsiläisseuraa, SC Berniä (Sveitsin mestaruus 2013).

Pelaajauraltaan Törmänen muistetaan maailmanmestaruuden lisäksi etenkin Jokerit-paidasta, jossa hän voitti neljä Suomen mestaruutta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?