Tshekkiläinen kiekkolupaus on menehtynyt harvinaiseen syöpään 20-vuotiaana - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

20-vuotias jääkiekkolupaus menehtyi todella harvinaiseen tautiin – syöpä levisi sydämestä keuhkoihin

Nuorten maajoukkueissa Tshekkiä edustanut puolustaja sai tietää sairaudestaan toukokuussa.

Jääkiekkopuolustaja Ondrej Buhtela sairasti erittäin harvinaista sydänsyöpää.­

24.7. 17:50

Jääkiekkomaailmaa kohtasi perjantaina suru-uutinen. Tshekkiläinen puolustajalupaus Ondrej Buchtela on menehtynyt harvinaislaatuiseen syöpään 20-vuotiaana.

Esimerkiksi ruotsalainen Aftonbladet kertoo, että Buchtela sai tietää sairaudestaan toukokuun 14. päivä. Tuolloin syöpä oli levinnyt jo hänen sydämestään myös keuhkoihin.

Tshekin jääkiekkomaajoukkueen virallinen Twitter-tili vahvisti suru-uutisen.

– Lepää rauhassa, Ondrej. Emme koskaan unohda sinua. Syvä osanotto perheelle ja kaikille läheisille, Tshekin maajoukkue twiittasi.

Buchtela kirjoitti sairaudestaan omalla Instagram-tilillään kesäkuun alussa.

– Lääkärit löysivät sydämestäni pahanlaatuisen kasvaimen. Sitä ei oleta sairastuvansa syöpään 20-vuotiaana, mutta kun niin on tapahtunut, en voi muuta kuin taistella, nuorukainen kirjoitti.

Viime kaudella Buchtela pelasi Tshekin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla HC Benátky nad Jizeroun joukkueessa. Hän ehti pelata urallaan myös Tshekin nuorisomaajoukkueissa.

Aftonbladet kertoo, että Buchtelan hoitoja varten oli perustettu myös tukikeräys. Siihen ottivat osaa useat maan kiekkolegendat, kuten Jaromir Jagr sekä Dominik Hasek.

Harvinaiseen syöpäsairauteen ei kuitenkaan löydetty hoitokeinoja. Viimeiset päivänsä Buchtela vietti kotonaan perheensä ja tyttöystävänsä Aninkan huomassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?