Kohun keskelle joutunut maalivahti Sofia Reideborn jättää joukkueensa ja koko sarjan – arvosteli naisten välisiä suhteita - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Kohumaalivahti arvosteli naisten välisiä suhteita – jättää nyt joukkueensa ja koko sarjan

Kohun keskelle joutunut 21-vuotias ruotsalaismaalivahti ilmoitti päätöksestään sunnuntaina Twitterissä.

Julkaistu: 13.7. 13:59

Suorapuheisuudesta tunnettu maalivahti Sofia Reideborn, 21, aikoo pelata seuraavaksi miesten kanssa.

Ruotsin pääsarjassa kohun keskelle joutunut maalivahti Sofia Reideborn, 21, on ilmoittanut jättävänsä Tukholman edustalta tulevan joukkueensa SDE:n sekä koko jääkiekkoliiga SDHL:n.

Kohu ruotsalaismaalivahdin ympärillä alkoi hänen puheistaan Svenska damhockeyligan omissa kesäkeskusteluissa. 21-vuotias maalivahti laukoi maskinsa takaa mielipiteen, että liigan joukkueissa on liikaa pelaajien välisiä rakkaussuhteita.

Aftonbladet kertoo, että suorasanaisuudestaan tunnettu Reideborn oli saanut ennen eroamistaan arvostelua SDE:n joukkuetovereiltaan.

Maalivahti ilmoitti lopettamispäätöksestään sunnuntaina Twitter-tilillään.

– Olen päättänyt astua sivuun SDE-joukkueesta ja SDHL:stä. Uskon, että päätös on paras mahdollinen minulle ja joukkueelle, jotta se voi yltää täyteen potentiaaliinsa, Reideborn kirjoittaa.

– Olen kiitollinen kaikesta mitä SDE on tehnyt vuokseni, mutta nyt tarvitsen tauon naisten jääkiekosta ja naisten jääkiekko tarvitsee tauon minusta, hän jatkaa.

Ruotsalainen kertoo Aftonbladetille kokeneensa, ettei saa enää tukea joukkuetovereiltaan, mutta ottaa sanomisistaan täyden vastuun.

– Olen ajatellut asiaa aiemminkin, mutta kaikki kärjistyi viime perjantaina. En koe omaavani enää joukkuetovereitteni tukea. Vika on kuitenkin minun, kuten myös päätös astua sivuun, hän kertoo lehden haastattelussa.

Hän ei koe reiluksi liittyä toiseen SDHL-joukkueeseen ja aikoo pitää vähintäänkin välivuoden naisten jääkiekosta. Seuraavaksi Reideborn aikoo pelata miesten kanssa ja keskittyä välivuotensa aikana harjoitteluun tullakseen paremmaksi maalivahdiksi.

– Teen luultavasti päätöksiä ensi keväänä. Onko minulle joukkuetta tai tulenko ylipäänsä takaisin – sitä en tiedä. Nyt keskityn siihen, että minusta tulee parempi tuleville kausille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?