Teemu Selänne muiteli erikoishaastattelussa: NHL-pomon möläytys Sirpalle sai Teemun raivostumaan – ”Hitto, mikä kusipää!” - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Selänne muisteli erikois­haastattelussa: NHL-pomon möläytys Sirpalle sai Teemun raivostumaan – ”Hitto, mikä kusipää!”

Julkaistu: 4.7. 6:37

Teemu Selänne vieraili Ilta-Sanomien Suoraa puhetta -keskusteluohjelmassa 2015. Lähes tunnin mittaisessa lähetyksessä pureuduttiin Selänteen kokemuksiin niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella.

Teemu Selänne kertoo ensimmäistä kertaa tarinan tulokaskaudeltaan NHL:ssä, kun hän edusti Winnipegiä ja jakoi maalikuninkuuden Aleksandr Mogilnyn kanssa 76 maalilla.

Selänne muistaa hetken, jolloin hänellä oli neljän pelin maaliton putki, ja miten Winnipegin GM Mike Smith tähän reagoi.

– Valmentajani sanoi yhtäkkiä, että Mike haluaa jutella kanssasi tuolla toimistossa. Menin sinne, Mike pyysi minua istumaan alas ja kysyi, mikä mättää. Tämä ei ole sinulle tyypillistä. Vastasin että onhan tuossa ollut paikkoja, mutta ei vain ole mennyt sisään.

– Hän sanoi lyhyesti ja ytimekkäästi, että annan sinulle kaksi peliä aikaa. Jos homma ei ala toimimaan, voimme lähettää sinut farmiin Monctoniin hakemaan vauhtia. Siinä vaiheessa kautta olin tehnyt 46 maalia. Kun lähdin toimistosta, ensimmäinen ajatus oli että v***u mikä äijä, Selänne muistelee.

Selänne kertoo, että Smith oli myöhemmin tavannut hänen vaimonsa Sirpan.

– Smith ei edes tervehtinyt Sirpaa. Hän vain kysyi, tiedätkö missä on Moncton.

– Hitto, mikä kusipää! Se oli Smithiltä suunniteltu liike. Kaikkein pahinta oli, kun tein kahdessa seuraavassa pelissä seitsemän maalia. Eniten minua harmitti se, että ajattelin Smithin ottavan kunnian maalivireeni löytymisestä.

Selänne kertoo löytäneensä maalijyvän useasti asettumalla maalivahdin asemaan.

– Kun oma pelini ei toiminut, puin monesti harjoitusten jälkeen veskan kamat päälle ja pyysin jätkiä laukomaan kiekkoja erilaisista kulmista.

Hän korostaa myös mielikuvaharjoittelun merkitystä.

– Anaheimissa oli välillä pidempiä maalittomia jaksoja. Silloin pyysin videovalmentajaltamme pätkän, jossa oli esimerkiksi 20 tekemääni maalia. Illalla katsoin maalit kotona ja tein saman seuraavana päivänä ennen hallille lähtöä. Sain pienen kutinan siitä, miten ne maalit syntyvätkään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?