Suomen suurin NHL-agenttitoimisto myytiin amerikkalaisjätille - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Suomen suurin NHL-agenttitoimisto myytiin amerikkalaisjätille – asiakkaina muun muassa Auston Matthews ja Connor McDavid

Acme World Sportsin omistajat Markus Lehto (ylh.oik.) ja Simo Niiranen siirtyvät Wassermanille, kuten myös Acmen asiakkaat Tuukka Raskin johdolla.

Julkaistu: 29.6. 15:06

Suomen suurin jääkiekon agenttitoimisto Acme World Sports on myyty amerikkalaiselle jättiläisagentuuri Wassermanille.

Acme World Sportsin omistajat ja työntekijät siirtyvät Wassermanin alaisuuteen 1. heinäkuuta alkaen.

Näin myös suomalaistoimiston tunnetuimmat agentit, omistajat Markus Lehto ja Simo Niiranen siirtyvät amerikkalaisfirman palvelukseen.

Los Angelesissa pääkonttoriaan pitävä toimisto on ollut pitkään viihdemaailman ja sittemmin myös koripallon supertähtien asiainhoitaja, mutta muutaman viime vuoden ajan se on pyrkinyt hankkimaan jalansijaa myös jääkiekossa.

Acmen noin 50 NHL-pelaajan lista käytännössä tuplaa toimiston NHL-pelaajien määrän. Wasserman tosin edustaa jo NHL:n kuuminta eturiviä. Lajin nuoret supertähdet Connor McDavid ja Auston Matthews sekä sveitsiläispuolustaja Roman Josi kuuluvat jo Wassermanin talliin.

Acmen pelaaja-agentit Simo Niiranen (vas.) ja Markus Lehto Chicagoon varatun Henri Jokiharjun kanssa draftissa 2017.

Acmen suomalainen perustaja, entinen jääkiekkoilija Markus Lehto sanoo Wassermanin lähestyneen ensimmäisen kerran jo ”pari vuotta sitten”. Siitä alkaen keskusteluja yhdistymisestä, tai yrityskaupasta, on käyt ja nyt saatu päätökseen.

– Jos ja kun jatkamme työtämme samalla arvomaailmalla kuin tähän asti, niin isomman toimiston sateenvarjon alla toimiminen on vain pelaajien etu, Lehto kommentoi.

– On selvää, että saamme lisää resursseja ja ammattitaitoa sellaisiin asioihin, jotka nykymaailmassa ovat tärkeitä muun muassa urheilijabrändin rakentamisessa ja sosiaalisessa mediassa. Olen todella innoissani sekä työntekijöidemme että pelaaja-asiakkaidemme puolesta. Voimme entisestään kehittää toimintaamme, sanoi Niiranen.

Lehto haluaa myös katkaista siivet huhuilta, joiden mukaan hän olisi firmansa myytyään jättäytymässä pois kokonaan.

– En todellakaan ole jäämässä pois, päinvastoin haluan viedä tätä vielä seuraavalle tasolle, Lehto korostaa ja painottaa tehneensä Wassermanin kanssa ”pitkän sopimuksen”.

– Uskon että Wassermanin resurssien ansiosta pystymme viemään pelaajaedustusta entistä yksilöllisempään suuntaan.

Maalivahti Tuukka Rask osallistui Acmen golfiin 2013.

Acmen tunnetuimpia suomalaispelaajia ovat Bostonin maalivahti Tuukka Rask, Carolinan tähtihyökkääjä Teuvo Teräväinen sekä Dallasin luottopuolustaja Esa Lindell.

Acme on edustanut lukuisia uransa jo päättäneitä tähtiä kuten maalivahti Tim Thomasia, puolustaja Brian Rafalskia sekä Kimmo Timosta.

Acmen perustivat pitkän linjan pelaaja-agentti Markus Lehto ja amerikkalainen William ”Bill” Zito alkuvuodesta 1996. Vähän myöhemmin osakkaaksi tuli Simo Niiranen. Zito jättäytyi pois 2015, kun Columbuksen GM:ksi noussut Jarmo Kekäläinen – Markus Lehdon agenttiuran alkuvaiheen liikekumppani – palkkasi Ziton sopimusneuvottelijakseen.

– Onhan tässä vähän haikea olo, kun nykymuotoinen Acme joka joskus 25 vuotta sitten Ziton kanssa perustettiin, jää nyt historiaan, Lehto sanoi.

– Mutta teemme ihan samalla tavalla töitä pelaajille kuin ennenkin.

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?