Lauri Pajuniemi oli poliisiautossa, kun puhelimeen kilahti viesti Jukka Jaloselta – ”Kyllä siinä yksi sakkolappu unohtui” - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Suomen maajoukkuelupaus oli poliisiautossa, kun puhelimeen kilahti viesti Jukka Jaloselta – ”Kyllä siinä yksi sakkolappu unohtui”

Leijonissa debyyttinsä tehnyt Pajuniemi kertoo juttusarjassa kevään turnauskokemuksen kasvattaneen nälkää maajoukkue-edustuksesta entisestään.

Julkaistu: 26.6. 21:30

TPS:n superlupaus Lauri Pajuniemi tuskin tulee unohtamaan ensimmäistä kutsuaan A-maajoukkueeseen.

TPS:n hyökkääjä Lauri Pajuniemi, 20, kertoi TPS:n Silvennoisen Suvivieras -juttusarjassa erikoisesta kokemuksestaan ennen Ruotsin EHT-turnausta tämän vuoden helmikuussa.

A-maajoukkueessa juurikin Ruotsissa debytoinut nuorukainen sai ensimmäisen maajoukkuekutsunsa tilanteessa, jollaista hyökkääjälupaus ei tule koskaan unohtamaan. Ja mikäli niin uhkaisi käydä, lienee tapahtumahetkestä olemassa edelleen ihan viranomaista mustaa valkoisella.

Pajuniemi nimittäin kertoo, että Leijonien valmentaja Jukka Jalonen soitti hänelle, kun Pajuniemi oli poliisiautossa ottamassa vastaan sakkoa kaahailusta.

– Olin poliisiautossa kirjoittamassa nimeäni ylinopeussakkoon, kun puhelin soi. Parin minuutin päästä oli Whatsappiin tullut viesti, jossa Jukka Jalonen pyysi soittamaan heti, kun mahdollista. Pakkohan se oli soittaa ja kerroin tilanteen. Jalonen sanoi, että hänellä on onneksi vähän parempia uutisia minulle, Pajuniemi kertoo Silvennoiselle.

Tilanteessa riitti sattumaa toisensa perään. Pajuniemi kertoo nähneensä isänsä ajavan ohi tilanteesta, joka saattoi näyttää vanhemman silmissä vähintäänkin harmia herättävältä.

– Isäni sattui ajamaan siitä ohi ja näki, että olin poliisiautossa, joten Jalosen puhelun ansiosta oli kotonakin vähän parempaa kerrottavaa. Kyllä siinä yksi sakkolappu unohtui, Pajuniemi kertaa.

– Oli sellainen olo, että antakaa vaikka toinenkin vielä, niin hymy ei hyydy. Siinä nimittäin kävi toteen pikkupojan unelma.

Pajuniemi voitti TPS:n maalikuninkuuden 26 osumallaan.

Pajuniemi nousi Leijonien kokoonpanoon helmikuisessa turnauksessa ja loukkaantui sen päätösottelussa isäntämaata vastaan. Hän kaatui selkä edellä päin laitaa rajun ruotsalaistaklauksen jälkeen.

Yksi SM-liigan viime kauden läpimurtopelaajista nakutti kolmannella liigakaudellaan 49 ottelussa tehot 26+14 ollen Tepsin kirkkaasti tehokkain maalintekijä. Pelit ovat jatkumassa Turussa myös ensi kaudella.

Jalonen kehui vuolaasti huippulupausta kommentoidessaan pelaajavalintojaan juurikin Ruotsin EHT:n alla.

– Jääkiekko on hänelle henki ja elämä. Erittäin sitoutunut, motivoitunut ja intohimoinen peluri, jolla tavoitteet ovat korkealla. On ehdottomasti näyttöpaikkansa ansainnut, Jalonen sanoi IS:lle.

Tätä nykyä Pajuniemi suorittaa asepalvelustaan Santahaminan Urheilukoulussa. Hän astui palvelukseen toukokuun alussa.

Tampereelta kotoisin oleva Pajuniemi varattiin New York Rangersiin viidennellä kierroksella kesällä 2018.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?