Uusi käänne Ari Mennanderin talousjupakassa – satojentuhansien riita Teemu Selänteen yhtiön kanssa

Ari Mennander ja Teemu Selänteen yhtiö ovat täysin eri linjoilla.

Teemu Selänne ja Ari Mennander Teemu-kirjan julkistamistilaisuudessa syksyllä 2014.

8.6.2020 11:16

Tänään Raaseporin käräjäoikeudessa tuomion saavan Ari Mennanderin tapauksessa on ilmaantunut uusi käänne.

Raskaista talousrikoksista syytetty Mennander väittää maanantaiaamuna lähettämässään tiedotteessa, että Teemu Selänteen TS Holding Oy:n ja TS Promotion Oy:n osaomistaja ja operatiivinen johtaja, toimitusjohtaja Ari Lehto tilitti Mennanderin konkurssiin menneelle yhtiölle liian vähän Selänteen elämäkertakirjan tuottoja.

Mennander katsoo, että Selänteen yhtiöille esitetyt laskut on myös kiistetty perusteetta. Hän kertoo myös uuden firmansa Mennu Productions Oy:n jättäneen haastehakemuksen, joka koskee noin 250 000 euron saatavia Selänteen yhtiöiltä.

– Teemu Selänteen elämäkerta oli vuoden 2014 myydyin kirja. Kirjaa myytiin kyseisenä vuonna 80 000 kappaletta. Mennanderin mukaan hänen osuudekseen kirjan tuotosta oli sovittu 30 prosenttia. Kirjallisista sopimuksista huolimatta Mennanderille on TS Holding Oy:n taholta myönnetty laskutuslupa vain 19 000 eurolle, Mennanderin tiedotteessa sanotaan.

Mennanderin mukaan hänen nykyisen yrityksensä kanssa on myös tehty erillisiä toimeksiantoja vuosina 2016–19. Nämä ovat koskeneet mm. Selänteen akatemialle tehtyjä töitä, TS Holdingin yhteistyöneuvotteluita Jokerien kanssa sekä Selänteen kansainvälisen elämäkerran kustannustöitä. Mennanderin mukaan haastehakemus liittyy myös näihin liittyviin saataviin.

Teemu Selänteen yhtiön TS Holdingin toimitusjohtaja Ari Lehto kiistää Mennaderin väitteet.

– TS Holding kiistää Ari Mennanderin tekaistut laskut kaikilta osin. Asianajajamme on todennut että laskut ovat perättömiä. TS Holding kiistää Mennanderin väitteet yksiselitteisesti perusteettomina, Ari Lehto kommentoi.

Lehto korostaa, että TS Holding on maksanut Selänteen elämäkertasopimukseen liittyen Mennanderin sittemmin konkurssiin menneelle Mennu Media -yhtiölle ”jo ennen vuotta 2013 yli 50 000 euroa elämäkerran tekemiseen liittyviä kuluja ja ennakoita”.

– Ari Mennanderille yhtiö on lainannut satatuhatta 2014, koska hän oli yhtiöineen niin suurissa velkavaikeuksissa. Näistä rahoista hän ei ole euroakaan palauttanut.

Mennander mainitsee tiedotteessaan myös, että Mennanderin nykyinen yritys Mennu Productions Oy on jättänyt haastehakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen koskien runsaan 250 000 euron saatavia TS Holding Oy:ltä sekä TS Promotion Oy:ltä.

– Asianajanamme mukaan meillä ei ole tällaisesta tietoa, Lehto sanoi.

Mennanderin kirjoittama Teemu-kirja on ollut hänen talousrikosjupakkansa keskipisteessä, sillä hän on perustellut talousvaikeuksiaan ja -rikoksiaan kirjaprojektin viivästymisen aiheuttamalla taloudellisella ahdingolla.

Tunnetun urheilutoimittajan ja tietokirjailijan Mennanderin puolustus selitti asiaa viime viikolla oikeudessa.

– Tapahtumiin liittyy erään kirjan kirjoittamisen viivästyminen. Kirjan ilmestyminen ja valmistuminen viivästyivät. Tämä aiheutti sen, että vaikka kirja myi ilmestyttyään paljon, niin Mennanderin talous ajautui kriisiin hänestä itsestään riippumattomista syistä.

– Hän ymmärsi jälkikäteen, että näin ei olisi pitänyt toimia, puolustus lausui oikeudessa videon välityksellä.

Mennanderille vaaditaan rangaistusta törkeästä velallisen epärehellisyydestä, kolmesta törkeästä petoksesta, törkeästä maksuvälinepetoksesta ja velallisen petoksesta. Hän on myöntänyt kaikki syytteet.

MM-jääkiekko

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?