Petri Kontiola haluaa ensi kaudeksi SM-liigaan - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Petri Kontiola haluaa ensi kaudeksi SM-liigaan – Tappara vai Ilves? ”Pidän kaikki ovet auki”

Petri Kontiola on ollut tuttu näky Leijonien arvokisajoukkueissa.

Julkaistu: 27.5. 6:53

Leijonien monivuotinen MM-sankari haluaisi asettua kotikulmilleen Tampereelle.

Petri Kontiola on lukeutunut yli vuosikymmenen ajan Euroopassa pelaavien suomalaiskiekkoilijoiden eturiviin.

Kuudet MM-kisat ja kahdet olympialaiset pelannut keskushyökkääjä lähti Tapparasta maailmalle vuonna 2007. Mukaan mahtuu pari visiittiä Pohjois-Amerikassa, mutta pääosin Kontiola on kiertänyt KHL:ää.

Viime kaudeksi Kontiola palasi Suomeen Jokereihin. Nyt 35-vuotias taitosentteri hamuaa paluuta SM-liigaan 13 vuoden tauon jälkeen.

– Odotan kaikkia vaihtoehtoja, mitä tulee. Mutta ihan rehellisesti sanoen minua ei enää hirveästi kiinnosta lähteä ulkomaille. Ehkä se SM-liiga on sitten ykkösvaihtoehto, Kontiola sanoo.

Vallitsevan epävarmuuden vuoksi sopimusneuvottelut ovat kuitenkin enemmän tai vähemmän jäissä joka puolella.

– Muutama seura on ottanut yhteyttä, mutta toistaiseksi on enemmänkin vain juteltu lämpimiä. Kukaan ei voi oikein tehdä nyt mitään, joten tässä nyt odotellaan.

Venäjä alkaa olla jo nähty.

– Tavallaan, ja Venäjällä ne paikat, joihin pääsisin pelaamaan, niin niissä ei välttämättä toiveet enää kohtaa.

Viime kaudella Kontiola pelasi Jokereissa.

Seinäjoelta lähtöisin oleva Kontiola siirtyi Tapparaan jo juniori-iässä vuosituhannen alussa ja ponkaisi myöhemmin kirvesrintojen ykköstähtenä maailmalle.

Kontiolan paluu Tapparaan on ollut perinteinen spekulaatioaihe useana kesänä jo vuosien ajan.

– Totta kai tuota on taas kyselty, kun olen Tapparasta lähtenyt, mutta katsotaan nyt mitä tässä tulee. Tuohon on vielä vaikea vastata mitään.

Tampere on ollut kesäisin Kontiolan perheen asemapaikkana. Kiekkotähti myöntää, että maailmankiertueen jälkeen asettuminen perheen kanssa tutuille kulmille olisi mukavaa.

Kuluvan kevään Kontiola on asustellut Näsijärven rannalla Terälahdessa sijaitsevalla huvilallaan.

Voisiko ensi kauden seura olla myös Ilves?

– Hehheh, niin kuin sanoin, pidän kaikki ovet auki, Kontiola naurahtaa.

Kontiola pelasi Tapparan liigajoukkueessa neljän kauden ajan vuosina 2003–07.

Syksyllä Kontiolan mittariin tulee 36 vuotta. Luistimien naulaan lyöminen ei kuitenkaan ole vielä käynyt mielessä.

Eikä peliesitysten perusteella ole syytäkään. Viime KHL-kaudella runkosarjan 61 ottelussa 11+24=35 pistettä tehneellä konkarihyökkääjällä on vielä eväitä nakutella kovaa jälkeä SM-liigassa.

– Intoa pelaamiseen on ehdottomasti. Varmaan puolin ja toisin on hyvä sellainen kausi kerrallaan -ajattelu. Että jos ei lähde kulkemaan, niin en halua roikkua väkisin mukana ja olla kenellekään vaivaksi.

– Jos taas kaikki menee hyvin, niin ei muuta kuin kausi kerrallaan eteenpäin.

Kuluneen kevään ajan Kontiola on pitänyt kuntoaan yllä kaveriensa kanssa erilaisten pallopelien parissa.

– Täältä Tampereelta päin on paljon pelaajia, niin olemme saaneet hyvät pelit pystyyn. Olemme pelailleet vähän kaikenlaisia lajeja koriksesta lähtien, tennistä, padelia, sählyä ja mitä milloinkin.

Maajoukkueessa Kontiola esiintyi edellisen kerran Pyeongchangin olympialaisissa 2018. MM-kisoissa hän oli viimeksi mukana 2015.

Perivenäläisissä teollisuuskaupungeissa Magnitogorskissa, Tsheljabinskissa ja Jaroslavlissa vietettyjen vuosien jälkeen paluu viime kaudeksi Suomeen oli Kontiolan mieleen.

Ennen KHL-kauden keskeytystä Jokerit ehti raivata tiensä pudotuspelien toiselle kierrokselle, mutta loppukaudesta Kontiola oli kaukana joukkueen kapellimestarin paikasta.

Kontiolan sukset menivät ristiin päävalmentaja Lauri Marjamäen kanssa. Kevään korvalla Kontiola istui jopa terveenä katsomossa. Jatkosopimusta Jokereihin ei tullut.

– Vähän meni joo. Mitenköhän sen nyt sanoisi... Meillä on ollut vähän eri näkemyksiä, mutta niin joskus käy ja mennään eteenpäin.

– Olisin voinut kyllä pelata ihan joka pelissä. Ei siinä mitään. Mutta en minä siitä rupea enää murehtimaan, Kontiola sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?