Jääkiekkovälineitä valmistavalta Bauerilta upea ele – alkaa valmistaa maskeja sairaalakäyttöön - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Jääkiekkovälineitä valmistava Bauer kehitteli suojan korona­viruksen tarttumista vastaan – tulossa sairaalakäyttöön

Julkaistu: 25.3. 22:21

Uudelle tuotteelle on Kanadassa hurja kysyntä. Projektin eteneminen on kiinni viranomaisista.

Kanadalainen jääkiekkovälinevalmistaja Bauer alkaa valmistaa visiirejä suojavarusteiden puutteesta kärsivien lääkäreiden, sairaanhoitajien ja ensihoitajien käyttöön, kertoo muun muassa Kanadan kansallinen televisioyhtiö CBC.

Kertakäyttöiset ja läpinäkyvät visiirit peittävät terveydenhuollon ammattilaisten kasvot kokonaan ja näin suojaavat heitä koronavirustartunnoilta.

Yhden visiirin tuotantokustannusten ja toimituskulujen on arvioitu olevan yhteensä alle neljä euroa.

Bauer on ilmoittanut, että sen ei ole tekemässä uudella keksinnöllä bisnestä, vaan yhtiön päämääränä on auttamisen lisäksi peittää niiden valmistuksesta koituvat kustannukset.

Idea maskeista syntyi Bauerin varatoimitusjohtajan Dan Bourgeoisin mukaan videokokouksessa, jonka tarkoituksena oli pohtia erilaisia auttamiskeinoja koronapandemian vastaisessa taistelussa.

– Käytimme viikon keksiäksemme ja tutkiaksemme erilaisia vaihtoehtoja. Meillä oli useita vaihtoehtoja, mutta maskit olivat niistä ehdottomasti paras, hän totesi RDS:n verkkosivuilla.

Uudelle tuotteelle on Kanadassa hurja kysyntä: ESPN:n mukaan Bauerilta on tilattu jo 100 000 maskia eri puolille maata.

Yhtiö selvittää myös mahdollisuutta laajentaa maskien jakelua myös Yhdysvaltain puolelle.

– Meillä on tällä hetkellä valmistusmateriaaleja kymmenelle tuhannelle maskille. Tuotantokapasiteettimme riittää kahden tuhannen maskin valmistamiseen päivässä, mutta pystymme luultavasti vielä tehostamaan sitä riippuen sairaaloiden tarpeesta, Bourgeois vakuutti.

Projektin eteneminen on kiinni enää Quebecin alueen viranomaisten hyväksynnästä.