KHL-puolustaja kärähti kokaiinista - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

KHL-puolustaja kärähti kokaiinista – sai pitkän kilpailukiellon

Kuvituskuva.

Julkaistu: 25.3. 20:03

IIHF ilmoitti dopingsääntöjä rikkoneen kolmikon rangaistuksista.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto ilmoitti keskiviikkoiltana, että kolme jääkiekkoilijaa on jäänyt kiinni dopingsääntöjen rikkomisesta.

IIHF kertoi, että Michael Budd, Kirill Djuakov ja Vladislav Nikiforov ovat pannassa kaikissa sen alaisissa turnauksissa ja sarjoissa.

26-vuotias venäläinen Djuakov kärähti kokaiinista 2. marraskuuta 2019 pelatun ottelun jälkeen, jossa hänen seuransa Admiral Vladivostok kohtasi Moskovan Spartakin.

Puolustaja sai 15 kuukauden pelikiellon.

19-vuotias kazakstanilainen Nikiforov sai myös 15 kuukauden pelikiellon. MHL-seura Snezhnye Barsy Astanan puolustaja jäi kiinni Kazakstanin alle 20-vuotiaiden maajoukkuetapahtuman aikana 8. marraskuuta 2019.

Nikoforovin näytteestä löytyi meldoniumia, joka on WADA:n kiellettyjen aineiden listalla.

Nikiforov kertoi selonteossaan, että hän oli saanut sitä lääkärin määräyksestä. Hän on pelikiellossa 8. helmikuuta 2021 asti.

30-vuotias Budd sai kahden vuoden kilpailukiellon. Hän antoi positiivisen dopingnäytteen Saksan kolmosliigan ottelussa, joka pelattiin marraskuussa 2017.

Hänen näytteestään löytyi kokaiinia.

Kanadalainen jatkoi pelaamista ja valmentamista alasarjoissa, koska hän luuli, että käry koskee vain hänen esiintymistään ammattilaissarjoissa.

IIHF asetti kanadalaisen väliaikaiseen pelikieltoon joulukuussa 2019. Kahden vuoden panna päättyy 5. joulukuuta 2021.

Lisää aiheesta