Kiekkolegenda Vellu Ketola, 71, sulkeutui kotiinsa: ”Kun presidentti sanoo, että nyt Vellu kotiin, silloin pysytään kotona” - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Kiekkolegenda Vellu Ketola, 71, sulkeutui kotiinsa: ”Kun Niinistö sanoo, että nyt Vellu kotiin, silloin pysytään kotona”

Kovakuntoinen jääkiekkolegenda laskee, että hänen metabolinen ikänsä huitelee edelleen kolmissakymmenissä.

Veli-Pekka Ketola kehottaa suomalaisia unohtamaan nyt sooloilun.

17.3.2020 22:22

Suomen hallitus ilmoitti maanantaina, että yli 70-vuotiaat kansalaiset velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan. Veli-Pekka Ketola on yksi lähes karanteenia vastaavat olosuhteet arjessaan toistaiseksi kokeva.

– Eniten harmittaa, ettei pääse jäälle ja kuntosalille. Mutta kun presidentti Niinistö ja pääministeri Marin sanovat, että nyt Vellu kotiin, silloin pysytään kotona, ”Iso Musta” sanoo.

71-vuotias Ketola aikoo maanantaisten ohjeiden vastaanottamisen jälkeen jatkaa säännöllistä kuntoilua kodissaan, ja suosittelee samaa mahdollisimman monelle kohtalotoverille. Porilaisen päiväohjelmaan kuuluvat muun muassa jalkakyykyt, käsipunnerrukset ja vatsalihasliikkeet.

– Ja metsään voi lähteä lenkille, siellä riittää tilaa.

Vellu Ketolalla (vas.) ei ole nyt asiaa jäälle. Kuva on hyväntekeväisyysottelusta kahden vuoden takaa. Vastassa oli muun muassa Esa Tikkanen.

Kiekkolegenda kertoo, että vointi on tällä hetkellä erinomainen.

– Eihän näillä vuosilla enää voi tietää milloin mikäkin iskee, mutta lasken että vaikka olen jo seitsenkymppinen, metabolinen ikäni on 30.

”Kaikki sooloilu pitää jättää pois”

Joukkueurheilussa mittavan elämäntyön tehnyt Ketola neuvoo ikätovereitaan ja kaikkia muitakin suomalaisia noudattamaan kuuliaisesti viranomaisten ohjeita, joita tulee koko ajan lisää.

– Olemme nyt isojen asioiden äärellä, joten kaikki sooloilu pitää jättää pois. Tehdään, mitä ohjeistetaan. Ymmärrän, että se saattaa joistakin tuntua ylimitoitetulta, mutta minulla ei ole sellaista tietoa, että alkaisin arvostelemaan asiaa. Mielestäni hallitus ilmoitti eilen sataprosenttisesti oikeista asioista.

– Iso kiitos päättäjille, onneksi meillä on siellä upeita naista hoitamassa asioita!

Ketola arvioi, etteivät koronaviruspandemian vaikutukset voi olla näkymättä urheilussa pahimman kriisin jälkeenkään. Etenkin talousasiat huolettavat.

– Suomi on pieni maa. Jos otetaan muutama 10 miljoonaa euroa nokkiin, totta kai se vaikuttaa sarjojen toimimiseen ja kilpailujen järjestämiseen myöhemminkin. Mutta nämä ovat kuitenkin toissijaisia asioita lopulta. Terveys on tärkein.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?