Naisten MM-kisat peruttiin – Kalervo Kummola kertoi uusista uhkakuvista - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Naisten MM-kisat peruttiin – Kalervo Kummola kertoi uusista uhkakuvista

Kalervo Kummola kertoi Ilta-Sanomille kiekkoturnausten perumisesta.

Julkaistu: 7.3. 20:13

Kansainvälinen jääkiekkoliitto päätti peruuttaa koronaviruksen takia naisten MM-kilpailut.

Urheilussa eletään kovia aikoja, kun joukkotapahtumia joudutaan perumaan yksi toisensa perään koronaviruksen leviämisen pelossa. Jääkiekossa jouduttiin jo aikaisemmin vetämään rastit kaikkien maaliskuussa järjestettävien kansainvälisten turnausten osalta. Lauantaina Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n hallitus piti tunnin kestäneen puhelinkokouksen, jossa päädyttiin naisten MM-kilpailujen peruuttamiseen.

Hallituksen suomalaisjäsenen Kalervo Kummolan mukaan päätöksen taustalla oli Nova Scotian osavaltion ja Kanadan jääkiekkoliiton ilmoitukset, ettei kisoja voida järjestää. Turnaus oli määrä pelata Halifaxissa ja Trurossa maalis-huhtikuun vaihteessa.

Alle 18-vuotiaat liipasimella

Puhelinkokouksessa käytiin läpi myös muiden turnausten kohtaloita ja tehtiin päätöksiä joidenkin peruuttamisesta.

– Miesten II ja III divisioonan MM-kisat jouduttiin perumaan, Kummola kertoo.

II divisioonan A-lohko piti pelata Zagrebissa ja B-lohko Reykjavikissa. Kolmosdivarin järjestäjätahot olisivat olleet Luxemburg ja Etelä-Afrikka.

Kummolan mukaan myös alle 18-vuotiaiden ykkösdivisioona jätetään pelaamatta.

– Puolentoista viikon päästä hallituksella on kokous, jossa ratkaistaan 18-vuotiaiden MM-kisojen kohtalo, Kummola taustoittaa.

Ne olisi tarkoitus pelasta Yhdysvalloissa Plymouthissa ja Ann Arbourissa.

Ruotsille takaportti A-sarjaan?

Miesten MM-kisojen suhteen Kummola ei halua ryhtyä spekuloimaan. Yksi asia kuitenkin mietityttää jo nyt.

– Kazakstan on ilmoittanut, että heidän urheilijansa eivät matkusta ulkomaille ennen kesäkuun alkua ja maan pitäisi olla mukana A-ryhmän MM-kisoissa Sveitsissä.

Naisten kisojen osalta Kummola haluaisi antaa muutamalle joukkueelle mahdollisuuden sarjanousuun ylimääräisessä karsinnassa.

– Kahden vuoden tauko tuntuu kohtuuttomalta, joten minusta syksyllä voisi järjestää kahden tai neljän maan karsinnan, jonka perusteella ratkaistaisiin mitkä maat pelaavat A-sarjassa ja mitkä jäävät B-sarjaan.

Länsinaapurissa ollaan varmaankin innoissaan Kummolan ideasta. Ruotsihan putosi viime kevään MM-kisoissa yllättäen B-tasolle, mutta hamuaa nyt kovasti takaisin eliittiryhmään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?