17-vuotiaan kiekkojuniorin riipaiseva kirjoitus herätti myötätuntoa Facebookissa – ”Äidilläni ei yksin ole varaa harrastukseeni” - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

17-vuotiaan kiekkojuniorin riipaiseva kirjoitus herätti myötätuntoa Facebookissa – ”Äidilläni ei yksin ole varaa harrastukseeni”

Nuori kiekkoilija etsii sponsoreita, jotta voisi jatkaa harrastustaan.

KalPaa edustava juniorijääkiekkoilija pyysi apua julkisessa Facebook-kirjoituksessaan. Kuva on KalPan kotiareenasta Kuopiosta.­

4.3.2020 11:22

Jääkiekon kalleus on yksi lajin suurimmista uhkista. Lajin harrastamisen kalleudesta on saatu paljon esimerkkejä Suomessa viime vuosina.

Ilta-Sanomat kertoi viime talvena muun muassa vähävaraisista perheistä nousseiden kiekkoilijoiden Toni Utusen sekä Joonas Odenin ja hänen veljensä Markuksen tarinat.

Nuorten MM-kultaa tammikuussa 2019 voittaneen, nykyisin Tapparan liigajoukkueessa pelaavan Utusen isä teki kovia uhrauksia poikansa harrastuksen eteen.

Nuorten Leijonien riveissä tänä talvena säväyttänyt KooKoon hyökkääjä Joonas Oden sai jatkaa pelaamista, kun hänen äitinsä oli pahimmillaan neljässä työpaikassa.

Monissa perheissä mietitään tälläkin hetkellä, miten taata jälkikasvun harrastusmahdollisuudet.

KalPan junioreissa kiekkoileva Torsti Miettinen on yksi heistä, joka ei tiedä, voiko hän enää jatkaa rakasta harrastustaan.

Pyysi apua Facebookissa

Miettinen, 17, pelaa tällä hetkellä KalPa B Akatemiassa, mutta intohimoisen kiekkoilijan pelaaminen uhkaa loppua lajin kalleuteen.

Miettinen teki rohkean teon, kun hän tiistaina kirjoitti Facebookiin julkiseen Kuopio Live -ryhmään vaikeasta tilanteestaan.

– Olen pelannut jääkiekkoa pian 11 vuotta, mutta nyt olen lopettamisuhan alla. Jääkiekosta on tullut niin kallis harrastus, ettei äidilläni yksin enää ole varaa harrastusta kustantaa, Miettinen kirjoitti.

Ensi elokuussa 18 vuotta täyttävä nuorukainen etsii Facebookin kautta mahdollisia sponsoreita tai yhteistyökumppaneita, joiden avulla hän voisi jatkaa jääkiekon pelaamista.

– Jääkiekko on intohimoni ja elämäntapani, josta en haluaisi luopua, ilman että yritän kaikkeni.

Otathan pikaisesti yhteyttä, mikäli yhteistyö kiinnostaisi, niin voisimme neuvotella siitä, millaista panosta toivoisitte minun suunnalta, jotta sopimus syntyisi, hän kirjoitti.

Miettisen kirjoitus oli kerännyt keskiviikkoaamuun mennessä 1 500 tykkäystä, lähes 500 jakoa ja reilut 60 kommenttia Facebookissa.

Useat kommentoivat kehuivat Torsti Miettistä rohkeudesta. Muutamat myös vihjasivat, että voisivat tukea nuorta kiekkoilijaa taloudellisesti.

Onko urheiluharrastuksen kalleus uhannut myös sinun harrastamisesi jatkoa? Haluatko kertoa tarinasi? Voit ottaa yhteyttä osoitteeseen net.urheilu@iltasanomat.fi tai numeroon 0401416671.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?