Tältä näyttää, kun Sauli Niinistö pelaa jääkiekkoa – asiantuntijat: Merkittävä ero Putiniin - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Tältä näyttää, kun Sauli Niinistö pelaa jääkiekkoa – asiantuntijat: Merkittävä ero Putiniin

Julkaistu: 19.2. 14:36

Presidentti Sauli Niinistö osallistui jääkiekkoturnaukseen. Ilta-Sanomien jääkiekkoasiantuntijat analysoivat presidentin taidot kiekkoilijana.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö pani taas kerran kroppaa likoon ja hyppäsi askiin Save Pond Hockey -näytösottelussa Helsingissä Brahen kentällä viime viikonloppuna.

Niinistön pelikavereina oli entisiä NHL-tähtiä, mutta nyt fokus suuntautuu valtiovallan kaapin päälle. Ilta-Sanomat sai käsiinsä harvinaisen tallenteen Niinistön, 71, pelaamisesta.

IS:n urheilutoimituksen esimies Vesa Rantanen ja jääkiekkotoimittaja Sami Hoffrén analysoivat lahjomattomaan tyyliinsä Niinistön otteet näytösottelussa.

Kiintoisaksi osoittautui myös vertailu kahteen toiseen tunnettuun jääkiekkoa harrastavaan valtionpäämieheen eli Vladimir Putiniin ja Aleksandr Lukashenkoon. Toisin kuin itäiset kollegansa Niinistö ei ole kiinnostunut niinkään omista pisteistään ja maaleistaan vaan lähestyy pelaamista puolustuksen kautta.

Sen nähtiin heijastelevan hänen tapaansa johtaa yleisemmin.

Toisin kuin itärajan toisella puolen, Niinistö ei saanut näytösottelussa asemansa puolesta minkäänlaista erityiskohtelua. Ajoittain tiukassa miesvartioinnissa ollut Niinistö jäi ottelussa ilman tehopisteitä.

Presidentin solidaarinen, valtiomiesmäinen pelityyli teki vaikutuksen, vaikka vastustajan riveissä Esa Tikkanen yritti välillä hämmentää ja päästä Niinistön keittiöön legendaarisella tikitalkilla.