Mullistava jääkiekkoliiga alkaa jo ensi vuonna - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Mullistava jääkiekkoliiga alkaa jo ensi vuonna – kaikki ottelut pelataan jatkoajoilta tutulla tavalla

Buffalo Sabresin hyökkääjä Conor Sheary on 3ICE:n prototyyppipelaaja, ilmoittaa sarjan toimitusjohtaja E.J. Johnston.

Buffalo Sabresin hyökkääjä Conor Sheary on 3ICE:n prototyyppipelaaja, ilmoittaa sarjan toimitusjohtaja E.J. Johnston.

Julkaistu: 15.1. 13:04

Mikä ihmeen 3ICE?

Se on Pohjois-Amerikassa vuonna 2021 käyntiin pyörähtävä uusi ja itsenäinen jääkiekkosarja, jonka ottelut pelataan kolmella kenttäpelaajalla kolmea vastaan, kertoo TSN.

Virallisissa jääkiekko-otteluissa on pelattu jatkoaikoja kolmella kolmea vastaan vuodesta 2015 lähtien.

– Kolmella kolmea vastaan -pelaamiset ovat osoittautuneet hämmästyttäviksi vauhti-, taito- ja luovuusnäytöksiksi. Uuden liigan synty perustuu luontaiseen kehitykseen, jonka aika on tullut, 3ICE:n toimitusjohtaja E.J. Johnston julistaa.

– 3ICE luotiin tuomaan faneille silkkaa jännitystä. Pelaajat ja valmentajat ovat nimiä ja kasvoja, jotka tunnetaan ja joita rakastetaan, hän lupasi.

Johnston ilmoitti ESPN:n haastattelussa, että heidän liigassaan ei harmaapartoja nähdä. Hän nosti esiin sarjan pelaajaprototyyppinä jääkiitäjä Conor Shearyn.

Kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Sheary, 27, on pelannut NHL:ssä kaudesta 2015–16 lähtien. Kaudella 2015–16 hän teki Pittsburgh Penguinsin riveissä 53 tehopistettä NHL:n runkosarjassa.

Vauhtia, ei rangaistusisuntoja

3ICE:n otteluja pelataan täysimittaisessa kaukalossa. Jokaisessa ottelussa on kaksi kahdeksan minuutin erää, jotka pelataan ns. juoksevalla ajalla jatkuvan liikkeen ja ennennäkemättömän vauhdinpidon toteuttamiseksi.

Otteluissa ei tuomita lainkaan rangaistuksia. Sääntöjen vastaisesta otteesta vihelletään rangaistuslaukaus.

Uuden sarjan on ilmoitettu alkavan kesäkuussa 2021. Ensimmäisellä 60 ottelun kaudella liigassa pelaa kahdeksan joukkuetta, joissa kussakin on seitsemän ammattilaissarjoista tulevaa kenttäpelaajaa, maalivahti ja päävalmentaja.

Joukkueilla ei ole kotikaupunkeja, ja ne ovat yritysten sponsoroimia. Ryhmät kiertävät Yhdysvaltojen ja Kanadan seitsemässä eri kaupungissa yhdeksänä viikonloppuna. Ne pelaavat pysähdyspaikoissaan cup-systeemillä ja ratkaisevat sillä yksittäisten tapahtumien voittajajoukkueet.

Koko sarjan voittaja ratkaistaan erillisessä loppuottelussa.

Sarjan toimitusjohtaja Johnson on kaksi kertaa Stanley Cupin maalivahtina voittaneen sekä NHL:ssä päävalmentajana sekä General Managerina toimineen Ed Johnstonin poika.

Komissaarina toimiva Craig Patrick pelasi NHL:ssä useita kausia keskushyökkääjänä ja on toiminut taalaliigassa useissa johtotehtävissä ja päävalmentajana. Hän oli Pittsburgh Penguinsin GM, kun seura voitti Stanley Cupin kahdesti 1990-luvun alussa.

Patrick oli tekemässä ”Miracle On Icea” vuonna 1980 olympiajoukkueen apuvalmentajana Lake Placidin olympialaisissa, kun Yhdysvallat kaatoi sensaatiomaisesti Neuvostoliiton ja nappasi kultamitalit.

Kaksikko on ilmoittanut jo näkevänsä, että uusi liiga ja sen konsepti leviävät Pohjois-Amerikan lisäksi Eurooppaan ja myös muihin maanosiin.

3ICE on sopinut tv-sopimuksen Yhdysvalloissa mediajättien CBS:n ja TSN:n kanssa. Kanadassa liigan otteluja näyttää RDS.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta