Leijonien maalivahdin Frans Tuohimaan temppu EHT-ottelun lopussa turhautti ruotsalaisasiantuntijaa – ”Miten naurettavaa!” - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Leijonien maalivahdin Frans Tuohimaan temppu EHT-ottelun lopussa turhautti ruotsalaisasiantuntijaa – ”Miten naurettavaa!”

Maajoukkuedebyyttinsä tehneen veräjänvartijan Frans Tuohimaan maali sai ansaittua hehkutusta.

Maajoukkuedebyyttinsä tehneen veräjänvartijan Frans Tuohimaan maali sai ansaittua hehkutusta.

Julkaistu: 14.12.2019 15:31

Leijonien maalivahti Frans Tuohimaa nousi otsikoihin Suomen ja Ruotsin välisen EHT-ottelun jälkeen.

Leijonat nappasi lauantaina makean 5–1-voiton Ruotsista Moskovassa pelatussa Euro Hockey Tourin ottelussa.

Pelin jälkeen otsikoihin nousi debyyttinsä leijonapaidassa tehnyt maalivahti Frans Tuohimaa. Tuohimaa, 28, täydensi Suomen komeat voittolukemat vippaamalla kiekon ottelun loppuhetkillä Tre Kronorin tyhjään maaliin. Ruotsi haki tuolloin kavennusosumaa ilman maalivahtia.

– Uskomattoman kaunis maali, TV10-kanavan asiantuntija ja entinen NHL-pelaaja Jonathan Hedström kuvaili Tuohimaan osumaa ruotsalaislehti Expressenin mukaan.

– Oj, oj, oj, oj, oj! Frans Tuohimaa tekee maalin Ruotsin verkkoon. Katsokaa, miten iloiseksi hän tuli, niin minäkin tulisin, jos olisin maalivahti, Viasatin ruotsalaisselostaja Niklas Holmgren mylvi Aftonbladetin mukaan.

HIFK:ta seuratasolla edustava Tuohimaa otti tyylikkäästä osumastaan ilon irti. Tuohimaa tarjosi aplodeeraavalle yleisölle näyttävät tuuletukset ja luisteli vaihtoaition luo antamaan joukkuekavereilleen läpyt.

Sen jälkeen Suomi vaihtoi maalivahtia, kun ottelua oli jäljellä vajaat puolitoista minuuttia. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi pelin jälkeen Ylelle, että Tuohimaa korvattiin Eetu Laurikaisella, koska sääntöjen mukaan maalivahti on vaihdettava, jos tämä ylittää siniviivan.

Sääntöpykälä ja Tuohimaan vaihto tuntuivat tulevan monille yllätyksenä. TV10:n ruotsalaisasiantuntijan ja entisen jääkiekkoilijan Richard Wallinin kommentti tilanteen jälkeen oli kitkerä. Länsinaapurin kiekkoekspertti koki, että Tuohimaa luisteli vaihtoon, koska oli nähnyt ottelussa jo kaiken.

– Okei. ”Tämä ei mene tämän paremmaksi, joten nyt lopetan.” Vai mistä tässä oli kyse? Miten naurettavaa! Wallin kommentoi.

Suomen maalijuhlat

Ruotsi otti ottelussa johtopaikan toisen erän alussa, kun Daniel Brodin suti kiekon maalinedustalta ohi Tuohimaan. Sen jälkeen maaleilla juhli vain yksi joukkue.

Jesse Puljujärvi viimeisteli ottelun puolivälin paikkeilla komealla laukauksella A-maajoukkueuransa avausmaalin. Toisen erän loppupuolella Jere Karjalainen ohjasi Valtteri Kemiläisen siniviivalämärin ohi Ruotsin maalivahdin Adam Reidebornin.

Miro Aaltonen ja Valtteri Puustinen täydensivät Suomen johtoa kolmannessa erässä.

Tuoreimmat osastosta