Joutuvatko Venäjän kiekkotähdet olympia- ja MM-pannan kärsijöiksi? Kalervo Kummola: ”Vaikea hyväksyä” - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Joutuvatko Venäjän kiekkotähdet olympia- ja MM-pannan kärsijöiksi? Kalervo Kummola: ”Vaikea hyväksyä”

Kalervo Kummola siirtyy sivuun IIHF:n varapuheenjohtajan paikalta ensi syksynä.

Kalervo Kummola siirtyy sivuun IIHF:n varapuheenjohtajan paikalta ensi syksynä.

Julkaistu: 9.12.2019 15:33

Venäjän kiekkomaajoukkueen kohtalo on auki.

Maailman antidopingtoimisto Wada teki kovan päätöksen maanantaina, kun se päätti sulkea Venäjän neljäksi vuodeksi suurista kansainvälisistä urheilutapahtumista.

Käytännössä panna koskee olympia- ja MM-kisoja. MM-kisoihin ja seuraaviin olympialaisiin (Tokio 2020 ja Peking 2022) pääsevät vain venäläisurheilijat, jotka esiintyvät kisoissa ilman kansallistunnuksia.

Wadan päätös nosti esille tukun kysymyksiä. Yksi näistä on, mikä on tähtipelaajia vilisevän Venäjän jääkiekkomaajoukkueen kohtalo kevään MM-kisoissa ja tulevassa olympiaturnauksessa.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola myönsi, että tilanne on monisyinen ja selvitystyö on vielä kesken.

– Eilen juuri puhuimme tästä (IIHF:n puheenjohtaja) René Faselin kanssa. Tämä on vähän hankala homma lätkän kannalta, koska Sotshin olympialaisissa 2014 ei tullut käryjä. Ei ole ihan yksinkertainen asia, Kummola kommentoi Ilta-Sanomille.

Kummola on tässä vaiheessa skeptinen sen suhteen, että Venäjä suljettaisiin esimerkiksi seuraavista jääkiekon MM-kisoista.

– En vielä usko siihen. Se olisi kova isku.

Kummolan perusteli kantaansa muun muassa sillä, että Wadan päätös on tehty nimenomaan yksilölajeja silmällä pitäen.

– Vaikea hyväksyä tällaista joukkotuomiota, koska ei ole näyttöä joukkuelajien puolelta.

IIHF:n varapuheenjohtajan paikalta ensi syksynä sivuun siirtyvä Kummola, 74, korosti tässä vaiheessa malttia, sillä tapaus etenee kansainvälisen vetoomustuomioistuimen (CAS) käsittelyyn.

– Kolmen viikon päästä olemme viisaampia, koska Venäjä vie tämän päätöksen CASiin. Odotetaan CASin päätöstä nyt ensin ja katsotaan sen jälkeen, mitä tapahtuu, Kummola ilmoitti.

Tuoreimmat osastosta