MM-kultaleijonat edustavat Linnan juhlissa – Mörkö-Marko ja kapteenisto paikalle erityisjärjestelyin - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

MM-kultaleijonat edustavat Linnan juhlissa – Mörkö-Marko ja kapteenisto paikalle erityisjärjestelyin

Leijonien mestarijoukkueen kapteeni Marko Anttila nähdään myös Linnan juhlissa.

Leijonien mestarijoukkueen kapteeni Marko Anttila nähdään myös Linnan juhlissa.

Julkaistu: 14.11. 17:14

Itsenäisyyspäivän vastaanotolla nähdään Suomi-kiekon kermaa.

Kultainen sinivalkoinen kiekkovuosi 2019 näkyy vahvasti myös tulevissa Linnan juhlissa. Suomi kruunattiin maailmanmestariksi sekä aikuisten että alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

Presidentti Sauli Niinistön isännöimissä Linnan juhlissa nähdään molempien mestarijoukkueiden arkkitehtejä.

Leijonien kapteeni Marko Anttila kuuluu kutsuttujen joukkoon, kuten myös kapteenistoon kuuluneet Mikko Lehtonen ja Veli-Matti Savinainen. Kolmikko pelaa tällä kaudella KHL:ssä Jokereissa.

Jokerit pelaa joulukuun ensimmäisellä viikolla vieraissa kolme ottelua, kun helsinkiläisjoukkue kohtaa 2. joulukuuta Salavat Julajev Ufan, 4. joulukuuta Barys Nur-Sultanin ja 6. joulukuuta Sibir Novosibirskin.

Jokerien GM ja pääomistaja Jari Kurri kertoi Ilta-Sanomille, että seura haluaa varmistaa erityisjärjestelyin, että Anttila, Lehtonen ja Savinainen pääsevät Linnan juhliin, vaikka otteluohjelma on kireä.

– Kyse on ainutlaatuisesta tilaisuudesta, joten sovimme, että he jättävät Sibir-ottelun väliin ja pääsevät lentämään kahden ensimmäisen vierasottelun jälkeen Suomeen. Toivotaan tietenkin ettei joukkueeseen tule mitään loukkaantumissumaa, että he myös pääsevät Linnan juhliin, Kurri sanoi.

Kultakoutsit mukana

Myös Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen ja GM Jere Lehtinen ovat kutsuttujen listalla.

Niin ikään Nuorten Leijonien kultavalmentaja Jussi Ahokas sai kutsun.

Jalonen, 57, luotsasi viime keväänä Leijonat sensaatiomaisesti maailmanmestariksi Slovakiassa pelatussa MM-turnauksessa.

Samalla Jalosesta tuli historian ensimmäinen suomalaisvalmentaja, joka on valmentanut Suomen kahteen aikuisten MM-kultaan.

Jalonen vieraili edellisen kerran Sari-vaimonsa kanssa Linnan juhlissa kolme vuotta sitten, kun Jalonen oli luotsannut aiemmin saman vuoden alussa Nuoret Leijonat alle 20-vuotiaiden MM-kultaan.

Myös Ahokas, 38, on nähty vaimonsa Elinan kanssa Linnan juhlissa aiemmin.

Nykyisin KooKoota valmentava Ahokas sai kutsun itsenäisyyspäivän vastaanotolle vuonna 2016. Saman vuoden keväänä Ahokas valmensi Pikkuleijonat alle 18-vuotiaiden maailmanmestariksi.

Lisää aiheesta