Yllättävä tieto Tshekistä, Jaromir Jagrille tarjottiin maajoukkuepaikkaa: ”Palaamme tähän heti, jos hän päättää, että on aika...” - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Yllättävä tieto Tshekistä, Jaromir Jagrille tarjottiin maajoukkuepaikkaa: ”Palaamme tähän heti, jos hän päättää, että on aika...”

Luistin kulkee yhä ja peli käy. Jaromir Jagr ei ole suunnittelemassa peliuran lopettamista.

Julkaistu: 11.11.2019 20:44

Jaromir Jagr, 47, haluaa yhä keskittyä uraansa seurajoukkueessaan.

Tshekin jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajalla Milos Rihalla oli suuri haave ottaessaan pestin vastaan kesällä 2018.

– Kun aloin työskennellä Tshekin päävalmentajana, otin heti yhteyttä Jaromir Jagriin. Tarjosimme Jagrille paikkaa maajoukkueen GM:nä, Riha paljasti venäläiselle Match TV:lle Karjala-turnauksen yhteydessä.

Tshekin suurimmalla jääkiekkolegendalla Jagrilla, 47, oli kuitenkin Rihalle synkkää kerrottavaa.

– Hän kertoi, että hän yhä haluaa olla mieluummin aktiivipelaaja. Kunnioitan hänen päätöstään, Riha sanoi.

Riha pitää kuitenkin Jagrille ovea auki maajoukkueen johtoportaaseen.

– Palaamme tähän aiheeseen heti, jos hän päättää, että on aika auttaa Tshekin maajoukkuetta. Jaromir ei ole ainoastaan urheilija vaan koko Tshekin jääkiekkoilun kasvot ja lähettiläs, Riha ylisti.

Jagr pelaa vielä 47-vuotiaanakin Tshekin pääsarjassa. Seurana on hänen kasvattiseuransa Kladno, ja hän on pelaajan roolin ohella seuran omistaja ja toimitusjohtaja.

Jo viime kaudella Jagr auttoi Kladnoa nousemaan kakkostasolta Tshekin pääsarjaan ja kuuluu yhä joukkueensa parhaimmistoon. Hän on tehnyt 14 ottelussa tehopisteet 8+4=12 ja on Kladnon kolmanneksi tehokkain pelaaja.

Jagr teki ensimmäisen maalinsa Tshekin pääsarjassa jo kaudella 1988–89, eli ensimmäisen ja tuoreimman osuman välillä on kulunut peräti 31 vuotta!

– Haluan, että aikaväli peliurani päättymisestä kuolemaan on mahdollisimman lyhyt. Jos pystyn pelaamaan kuolemaani saakka, se olisi mahtavaa, Jagr sanoi jo syyskuussa.