Jesse Puljujärvi paljasti Ruotsi-ottelun jälkeen: ”Pelaan kauden loppuun asti Kärpissä”

Jesse Puljujärven on tehtävä NHL-sopimus 1. joulukuuta mennessä, jos hän aikoo pelata tällä kaudella NHL:ssä. Hän sanoo keskittyvänsä sataprosenttisesti Kärppiin.

Jesse Puljujärvi oli Leijonien seuratuin pelaaja Karjala-turnauksessa.

11.11.2019 6:35

Karjala-turnaus ei antanut lopullisia vastauksia Jesse Puljujärvestä ja hänen NHL-projektistaan. Kahden vuoden tauon jälkeen pelatut ensimmäiset maajoukkuepelit kertoivat ainakin sen, että matkaa on edelleen.

Puljujärven on turha kiirehtiä NHL:ään tällä kaudella.

Kärppien 21-vuotiaan tähtihyökkääjän on tehtävä NHL-sopimus 1. joulukuuta mennessä, jos hän meinaa pelata taalajäillä vielä tällä kaudella.

Puljujärven omista puheista sai myös kuvan, että hän ei hätäile tällä kertaa NHL-ympyröihin. Fokus on ollut syksystä asti vain ja ainoastaan Kärpissä – ei pikaisessa paluussa taalaliigaan.

– Olen tykännyt olla Kärpissä. Siihen on sataprosenttinen fokus, että pelaan Oulussa kauden loppuun asti, ja pystyn pelaamaan hienon kauden siellä. Tarkoitus on edetä keväällä pitkälle, Puljujärvi sanoi Ilta-Sanomille.

Puljujärvi oli Leijonien seuratuin pelaaja Karjala-turnauksessa. SM-liigan syyskauden tehokkaimpiin pelaajiin kuuluva torniolainen pelasi kaikki kolme ottelua ykkösketjun oikeassa laidassa.

Puljujärvi, Sakari Manninen ja Harri Pesonen muodostivat Suomen toimivimman ketjun pisteiden valossa. Manninen nakutti kolmessa ottelussa tehot 2+1 ja tutkapari Pesonen tehot 2+0.

Puljujärvi pyrkii pelaamaan energisesti ja aktiivisesti.

Ketjun kuopus Puljujärvi ei saanut maalitiliään auki. Puljujärvi sai runsaasti vastuuta myös ylivoimalla, mutta tehotilastoon merkittiin vain yksi syöttöpiste.

– Vastuuta tuli hyvin, mutta onhan tuossa vielä petrattavaa. Toivottavasti pystyn vielä omalla urallani ottamaan pieniä askelia, että pystyn näissäkin peleissä tekemään tulosta. Taso näissä peleissä on kova, Puljujärvi kehui.

Päävalmentaja Jukka Jalonen ei sen syvällisemmin purkanut Puljujärven turnausta atomeiksi. Vaikka tehot uupuivat, leijonaluotsi oli tyytyväinen kauttaaltaan nuorukaisen esityksiin turnauksessa.

– Jesse pelasi hyvin. Tuossa (Ruotsi-ottelun) lopussa oli vielä viidellä kuutta vastaan kentällä. Hän teki pari todella hyvää blokkia ja pelasi kuten laiturin pitää pelata.

Jalonen uskoo, että turnaus antoi juuri oikeita signaaleja Puljujärvelle hänen kehityskohteistaan.

– Kaikki kun miettivät omalta osaltaan pelaamistaan suhteessa kansainväliseen pelaamiseen ja vaatimustasoon, niin varmasti hän sai sitä informaatiota, että missä pitää parantaa.

Puljujärvi arvioi omaa pelaamistaan ja kehityskohteitaan varsin suorasukaisesti.

– Kamppailu, voima ja nopeus. Näissä perusjutuissa pitää vielä petrata. Ne tekevät hyvän pelaajan. Pitää olla vielä nopeampi ja kovempi kamppailemaan.

– Pyrin kuitenkin pelaamaan energisesti ja aktiivisesti. Se on minun vahvuuteni.

Puljujärvi (vas.) on nauttinut pelaamisesta Kärpissä.

Turnauksen jälkeen Puljujärven elekielestä ja puheista huokui nöyryys. Vaikka alkukausi SM-liigassa on ollut väkevä, hommat ovat pahasti kesken.

– Kai sitä ollaan hyvällä tiellä. Joka päivä tehdään duunia sen eteen.

MM-jääkiekko

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?