Jukka Jalonen latasi suorat sanat Suomen maalin hylkäämisestä - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen latasi suorat sanat Suomen maalin hylkäämisestä: ”Ihan hölmöläisten hommaa”

Jukka Jalonen kävi tiukan keskustelun tshekkiläisen tuomariparin kanssa.

Julkaistu: 10.11.2019 20:47

Suomen tekemä jo kertaalleen hyväksytty maali hylättiin hämmentävien tapahtumien jälkeen.

Suomen ja Ruotsin välisessä ottelussa koettiin hämmentäviä piirteitä.

Puolustaja Petteri Lindbohm laukoi kiekon kohti maalia. Kiekko kimposi Ruotsin maalivahdin Adam Reidebornin torjunnasta suoraan Eemeli Suomen kypärään ja pomppasi siitä Reidebornin kyynärpään kautta maaliin.

Ensin Suomen tekemä osuma hyväksyttiin videotarkastuksen jälkeen, Ruotsin päävalmentajan Johan Garpenlövin tekemän haaston jälkeen jo kertaalleen hyväksytty maali hylättiin uuden videotarkastuksen jälkeen täpötäyden areenan pöyristykseksi.

Maalin hylkäyksen lopullinen syy oli maalivahdin häirintä. Reideborn oli tilanteessa reilusti oman maalivahdin alueensa ulkopuolella, joten tuomio maalivahdin häirinnästä hämmästytti todella.

Pöyristyneiden joukkoon kuului myös Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen, joka hylkäyspäätöksen jälkeen kävi pitkän keskustelun tshekkiläisen päätuomariparin (Antonin JerabekRobin Sir) kanssa.

Jalonen oli saanut tshekkikaksikolta jonkinlaisen vastauksen, mikä ei selvästikään täysin tyydyttänyt.

– Ilmeisesti ekan kerran tutkittiin jotain muuta kuin maalivahdin häirintää. En tiedä, eikö sitä saisi ensin tutkia, jos sen kerran selvästi näkee, että se oli maalivahdin häirintää, niin miksi se sitten hyväksytään, Jalonen vuodatti.

– Ei siinä systeemissä ole järkeä. Jos videotuomari katsoo ensin, oliko se korkea maila. Katsoo sitä viisi minuuttia ja toteaa, että ei ollut. Kyllä mä maalivahdin häirinnän näen mutta en osaa sanoa, pitääkö jonkun haastaa se maalivahdin häirintä.

– He haastoivat, ja sitten katsottiin, oliko tilanteessa maalivahdin häirintää. Todettiin, että Eemeli Suomen maila osui veskarin kypärään, mikä nyt varmaan näkyi jo alun perinkin jo, Jalonen sanoi happamana.

Tästä tilanteesta kiisteltiin.

– Tämä on ihan hölmöläisten hommaa jotenkin. Eikö sitä kerralla voi todeta, että se oli maalivahdin häirintä? Eikö videotuomarilla ole valtuuksia ekalla kerralla, jos ei haasteta? En tiedä... Tuntuu helvetin tyhmältä, ja aikaa menee ihan turhaan.

Muutoin Jalonen oli tyytyväinen Ruotsista tulleeseen 2–1-voittoon – ja myös turnaukseen kokonaisuutena.

– Meillä oli hyvä ilme koko ajan. Ensimmäinen peli oli vähän nihkeä, lauantaina olimme hyviä ja tänään parhaimmillamme hyviä. Olemme aika sitkeä joukkue, meitä on vaikea voittoa, Jalonen summasi.