Jääkiekko: Tytär vaihdettiin isän tilalle maalivahdiksi kesken pelin - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Raahessa nähtiin erittäin harvinainen tapahtuma jääkiekon sarjaottelussa – tytär vaihdettiin maalivahdiksi isän tilalle

Raahelaisen Teräs-Kiekko Akatemian maalia vartioi samassa ottelussa sekä Erno Pietilä että hänen tyttärensä Heidi Pietilä.

Heidi ja Erno Perälä torjuivat molemmat TeKi Akatemian maalilla lauantai-iltana.­

10.11.2019 18:23

Raahelaisen Teräs-Kiekko Akatemian lauantaisessa kolmosdivisioonan Pohjoisen alueen ottelussa KuKi HT:tä vastaan tehtiin tiettävästi jääkiekkohistoriaa.

Avauserässä TeKin maalia vartioi Erno Pietilä, 41, ja toiseen erään tilalle vaihdettiin hänen tyttärensä Heidi Pietilä, 22.

TeKin naisten joukkueen kanssa Mestis-karsintoja tällä hetkellä pelaava Heidi on treenannut koko kauden myös miesten akatemiajoukkueen kanssa.

Lauantaina 22-vuotias veskari pääsi ensimmäistä kertaa tositoimiin miesten pelissä.

– En olettanut että pääsisin pelaamaan, oli kyllä tosi hyvä mieli kun pyydettiin. Olen treenannut tuon joukkueen mukana koko kauden, niin oli mukavaa että se pystyttiin palkitsemaan tällä tavalla. Oli kyllä iloinen yllätys, Heidi Pietilä kertoi tähtihetkestään.

Avauserän jälkeen vierasjoukkue johti 0–4. 20 kertaa avauserässä torjunut Erno kerkesi antaa tyttärelleen vielä viime hetken vinkit debyytin alla.

– Iskä kävi huikkaamassa mulle valmentajan kanssa, että nyt menetkin sitten kentälle. Kyllä me siinä hetken aikaa poristiin, ihan pelillisiä juttuja, Heidi kertoi.

– Lähinnä koetin saada jännitystä pois tytöltä, häntä jännitti kovasti alkuun, Erno-isä kuvasi erätauolla käytyä keskustelua.

KuKi jatkoi maalikarkeloitaan myös loppuillan, mutta maalilla nuorempi Pietilä pysyi hyvin vauhdissa mukana ja venyi kiekon tielle yhteensä 22 kertaa.

Loppulukemat kirjattiin sarjaa johtavan vierasjoukkueen hyväksi lukemin 0–12.

– Olihan se pieni harppaus, mutta oli tosi mukavakin pelata. Ehkä olisi helpompaakin pelata miesten kanssa, he tietävät mitä he tekevät kentällä, Heidi analysoi lauantain ottelua.

– Minun mielestäni naisten ja miesten jääkiekkoa ei oikein pysty edes vertaamaan. Laukaukset tulevat paljon kovempaa ja tempo on aivan älytön meidän peleihin verrattuna.

Heidi Pietilä venyi kiekon tielle KUKIa vastaan 22 kertaa.­

Melkoisessa kiekkosateessa parhaansa tehneen Heidin ottelun henkilökohtainen kohokohta nähtiin kolmannessa erässä.

– Otin kolmannessa erässä hienon venytyksen. Mukavaa oli, kun kiekko pamahti takapatjaan, Heidi kuvaili parasta torjuntaansa.

Myös isä oli tyytyväinen tyttärensä suoritukseen maalipuiden välissä.

– Hyvin Heidi suoriutui, ei mitään heikkoa. Olihan meillä sarjakärki vastassa niin isot lukemat tuli, mutta hyvin hän otti ne mitkä pystyi ottamaan. Hän pysyi hyvin tilanteissa mukana, Erno kehaisi tytärtään.

Jo kymmenkunta vuotta TeKissä pelanneelle Erno-isälle ainutlaatuinen tilanne oli upea lisä isänpäiväviikonloppuun. Kokeneelle kiekkomiehelle tyttären seuraaminen vaihtoaitioista käsin oli samalla hermoja raastavaa puuhaa.

– Mahtavaltahan se tuntui, aika hankala oli itse olla siellä vaihtoaitiossa. Itseäkin jännitti, Erno kertoi.

Isänpäivää yhdessä mummolassa viettäneille Pietilöille jääkiekko on elämäntapa, ja yhteinen ottelukin kerettiin analysoida perin pohjin jo lauantai-iltana.

– Vähän aikaa poristiin siinä hallilla ja sitten vielä illalla puhelimen välityksellä oltiin yhteydessä, että millaiset fiilikset oli, Heidi kertoi.

– Olin saanut kehuja koko porukalta ja oli mukava itsekin onnistua vaikka oli aika selvät lukemat.

Erno valmensi tytärtään lapsuudesta läpi teinivuosien, ja yhteiset juttuhetket otteluiden jälkeen ovat perheelle tuttua puuhaa.

– Jääkiekosta tulee paljon puhuttua vapaa-aikanakin, tämä on ollut aina iso juttu meidän perheessä, kun kaikki pelaavat tai ovat pelanneet. Jos me ollaan pelaamassa naisten kanssa jossakin Kokkolassa ja iskällä on peli Raahessa tai muualla, niin käydään kyllä molempien peli läpi illalla, että miten on mennyt, Heidi toteaa.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?