Jukka Jalonen kuumeni erotuomarin ratkaisusta Tshekki-ottelussa: ”Nämä ovat näitä saatanan selityksiä”

Julkaistu:

Leijonat
Tshekki aiheutti Leijonille avaustappion.
Voitto oli reilun minuutin päässä, mutta Leijonien jänne ei riittänyt lauantai-iltana loppuun asti.

Tshekki painoi ahnaasti ja sai palkinnon, kun se nousi ensin 2–2:een ajassa 58.51. Tshekki kruunasi vahvan iltapuhteen voittolaukauskisassa, kun Jakub Krejcik iski 3–2-voittomaalin.

Päävalmentaja Jukka Jalonen näki, että tappiosta huolimatta Leijonien esitys oli parannus avausottelun Venäjä-voitosta.

– Parempi suoritus kuin Venäjää vastaan. Vastus oli erittäin hyvä tänään. Tietenkin kun johdetaan peliä lopussa, ja päästetään vastustaja tasoihin, se harmittaa, Jalonen sanoi.

Etenkin tapa, miten Tshekki pääsi tasoittamaan, kirpaisi mestarivalmentajaa.

– Siinä tuli lapsus. Huono vaihto. Pelattiin käytännössä neljällä kuutta vastaan siinä tilanteessa. Pakit lähtivät ihan väärään aikaan vaihtoon, mutta niitä tulee välillä. Kun sen sauman antaa noille, usein myös verkko heiluu.
Ottelun jälkeen puhetta riitti muun muassa jatkoajan erikoisesta tilanteesta. Tshekin maalivahti Marek Langhamer pallotteli kiekon kanssa sääntökirjan vastaisella tavalla, mutta tuomaristo katsoi tilanteen läpi sormiensa.

Jalonen oli silmin nähden tuohtunut heti tilanteen jälkeen ja vaati vaihtopenkillä selityksiä tuomareilta. Pulssi oli laskenut ottelun jälkeen, mutta näkökanta oli edelleen jyrkän ehdoton.

– Se oli ihan selvä tuomarivirhe. Veskari torjui ja sulki selvästi kiekon. Sen jälkeen hän laittoi kiekon tarkoituksella uudestaan peliin. Kaikkihan sen näki. Siitä olisi pitänyt antaa kakkonen, mutta tuomariston mukaan kiekko putosi vahingossa, hämmästeli Jalonen.

– Nämä ovat näitä saatanan selityksiä, kun ei voi olla rehellinen pelille ja joukkueille. Totta kai se harmitti. Se oli selkeä jäähyn paikka, mutta ei auta.

Avausottelun jälkeen Jalonen näki joukkueessaan kahden kerroksen väkeä, mutta Tshekki-ottelussa jäällä oli luotsin mukaan yhtenäisempi joukkue.

– Tänään oli tasaisempi suoritus joukkueelta. Nyt ei ollut niin isoja eroja pelaajien välillä.

Jalonen antoi raippaa ylivoimapelaamiselle, jota Suomi pääsi jauhamaan runsaasti Tshekkiä vastaan.

– Ylivoimapeli tökki. Olihan siellä muutama hyvä tontti, mutta ei tehty maaleja. Laukausten laatu usein ratkaisee. Nyt se ei ollut tarpeeksi hyvää. Tshekki oli hyvin scoutannut meidän ylivoiman ja puolusti hyvin alivoimalla, mutta noista paikoista olisi pitänyt ainakin yksi ylivoimamaali virkkaamaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt