Harvinainen näky illalla Helsingissä – Tshekki marssittaa Leijonia vastaan samassa ketjussa pelaavan veljeskolmikon

Julkaistu:

jääkiekko
Kun Suomi kohtaa Karjala-turnauksessa Tshekin lauantaina alkuillasta, kaukalossa nähdään kovin harvinainen ilmestys.
Tshekin kakkosketju perjantain harjoituksissa Helsingissä oli muotoa ZohornaZohornaZohorna, eli veljestrio muodosti yhden Tshekin hyökkäyskolmikoista. Kolmikko pelasi yhdessä jo torstaina Ruotsia vastaan.

Pelicansista kaudelta 2018–19 tuttu Hynek oli saanut ketjukavereikseen isoveljensä Tomasin ja pikkuveli Radimin.

Samassa ketjussa pelaava veljeskolmikko on maajoukkuetasolla tuiki harvinainen – ainakin huippumaiden osalta. Ei ole jokapäiväistä, että kolmesta veljeksestä kukin nousee niin kovalle tasolle, että heidät valitaan maajoukkueeseen samaan aikaan.

Jääkiekon Grand Old Man Kimmo Leinonen muistaa, että vuoden 1958 MM-kisoissa Norjassa USA:n joukkueessa olivat Gord, Bill ja Roger Christian ja isäntämaa Norjalla Annar, Christian ja Henrik Petersen.

Tarina ei tosin kerro, pelasivatko Christianit tai Petersenit samassa ketjussa.

Kolme veljestä samassa seurajoukkueketjussa on harvinaisuus sekin. JYP ”järjesti” reilut 10 vuotta sitten Jormakkojen hyökkäystrion, kun Jukureissa pelanneelle Tuomo Jormakalle tehtiin yhden ottelun mittainen lainasopimus JYPiin.

Näin Tuomo pääsi tammikuussa 2009 pelatussa JYP–SaiPa-ottelussa samaan ketjuun pikkuveljiensä Kaarlon ja Pekan kanssa.

Edellisen kerran Suomessa oli nähty kolme veljestä samassa joukkueessa kaudella 1970–71, kun Hakaset (Markku, Matti ja Reijo) pelasivat Ilveksessä.

Tämän lisäksi SM-sarjassa on nähty samassa joukkueessa kolme Pullia (Heino, Kalevi ja Markku) 1960-luvun alussa tamperelaisessa KooVeessä ja peräti viisi Tiitolaa (Jaakko, Jussi, Martti, Matti ja Risto) Ilveksessä 1930-luvulla.

Ottelu alkaa Hartwall-areenassa klo 17.30. TV2 näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt