Leijonat ensimmäiseen testiin MM-sensaation jälkeen – 13 mestaria nyt tositoimiin: ”Kukaan ei ole kylläinen”

Julkaistu:

Leijonat
Viime kevään MM-kultasankarit tähdittävät Leijonien kauden avausturnausta Helsingissä.
Vielä kerran, pojat!

Eihän tätä tietenkään sanota ääneen, mutta tämän syksyn Karjala-turnaus on Jukka Jalosen luotsaamalle Leijonille kuin viime kevään MM-kultajoukkueen luokkaretki.

Viime kevään sankarien saaminen perinteiseen kotiturnaukseen on täysin ymmärrettävää, sillä Karjala-turnaukseen haalitaan vuodesta toiseen mahdollisimman nimekäs ja kiinnostava joukkue, joka vauhdittaa lipunmyyntiä.

Torstaina alkavassa turnauksessa on mukana peräti 13 viime kevään maailmanmestaria, jotka saivat kiekkokansan sekaisin.

Kultasankarit pääsevät todistamaan paikan päällä, kun suomalaisen jääkiekkohistorian kolmas aikuisten maailmanmestaruusviiri nousee Hartwall-areenan kattoon ennen Venäjä-ottelua.

Jalosen mukaan mestarijoukkueen pelaajia ei tarvinnut houkutella uuteen maajoukkuetapahtumaan.

– Halukkuus oli ihan sataprosenttista. Kukaan ei empinyt tai muuta, mikä on hienoa. Kukaan ei ole kylläinen, vaikka voitimme viime keväänä, vaan kaikki olivat innoissaan tulossa mukaan, Jalonen ilmoitti ylpeänä.

Innokkuus näkyi ja kuului heti joukkueen ensimmäisessä kokoontumisessa tiistaina. Ilmapiiri oli vapautunut ja sähköinen.

– On mukava nähdä jätkiä taas tauon jälkeen, vaikka olimme kesällä jonkin verran yhteydessä, kultajoukkueen kapteeni Marko Anttila kertoi.

Ikimuistoinen MM-kevät jätti myös ikuisen siteen pelaajien välille.

– Ne muistot eivät koskaan pyyhkiydy pois. Se oli ainutlaatuinen turnaus, ja hauskaa, että se jatkuu taas tässä turnauksessa, MM-kisojen tähdistökentälliseen valittu Mikko Lehtonen myhäili.

Kultaisen kevään kokemukset hitsasivat pelaajat ja johtoryhmän erityisellä tavalla yhteen.

– Oli todella helppo tulla takaisin. Hommat vähän kuin jatkuvat viime keväästä, Lehtonen kuvaili.

Mestarijoukkueen pelaajien välinen yhteishenki ja avoin ilmapiiri helpottavat myös uusien pelaajien sisäänajoa.

– Kaikki ketkä eivät olleet viime keväänä mukana, ovat myös päässeet hyvin mukaan joukkueeseen. Se helpottaa pelaamista myös.

Samankaltainen päämäärätietoisuus ja into paistoivat myös Jalosen kasvoilta ennen uuden kauden odotettua avausturnausta.

Pelaajat ovat tehneet työtään seurajoukkueidensa arjessa jo pari kuukautta, mutta mestarivalmentajan työt alkoivat toden teolla vasta tällä viikolla.

– Kyllähän siinä oma aikansa menee, kun on pitkä kesä takana eikä pääse katsomaan pelejä tai valmentamaan. Sormet syyhyten alan taas hommiin. Siitä se kausi vasta alkaa, kun päästään harjoittelemaan ja pelaamaan, Jalonen sanoi.

– Tästä eteenpäin se on enemmän sitä valmentajan arkea. Sen jälkeen paketti on aika tiivis, vaikka ei joka viikko pelatakaan.

Suomi aloittaa Karjala-turnauksen torstaina Venäjää vastaan kello 18.30 alkavassa ottelussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt