Kai Suikkanen löysi uuden työpaikan – korvaa potkut saaneen suomalaisluotsin

Kai Suikkanen ottaa itävaltalaisen Dornbirn Bulldogsin ohjat.

Kai Suikkanen sai valmennuspestin Itävallasta.

30.10.2019 22:05

Alkukauden hiljaiseloa Turussa viettänyt kiekkovalmentaja Kai Suikkanen pääsee taas tositoimiin.

Hänen uusi työantajansa on Itävallan kansainvälisessä EBEL-liigassa pelaava HC Dornbirn Bulldogs. Suikkanen lensi keskiviikkona illalla Zürichiin ja ajoi sieltä autolla Dornbirniin. Hän aloittaa päävalmentajana välittömästi.

Bulldogs antoi aiemmin keskiviikkona potkut joukkuetta alkukauden luotsanneelle Jussi Tupamäelle. Joukkueen kahden muun suomalaisvalmentajan Markku Kyllönen (apuvalmentaja) ja Otto Myllynen (maalivahtivalmentaja) tulevaisuus seurassa oli vielä keskiviikkoiltana epäselvä.

Uusi tilanne syntyi Ilta-Sanomien tietojen mukaan todella nopeasti, sillä sekasortoisessa tilassa olevan Bulldogsin johto teki päätöksen Tupamäen kohtalosta tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Keskiviikkona aamulla Suikkasen puhelin soi: ”tervetuloa Dornbirniin”.

Dornbirn Bulldogs on aloittanut kauden todella surkeasti. Se on kerännyt 12:sta pelaamastaan ottelusta vain kolme pistettä ja on 11 joukkueen sarjassa viimeisenä. Kolmen pisteen voittoja ei ole yhtään.

60-vuotias Suikkanen on meritoitunut valmentaja, joka johdatti sensaatiomaisesti TPS:n liigamestaruuteen vuonna 2010. Hän on valmentanut SM-liigassa myös Kärppiä ja Pelicansia sekä KHL:ssä Jaroslav Lokomotivia.

Toissa keväänä Suikkanen teki varsinaisen jymypaukun ja valmensi italialaisen HC Bolzanon EBEL-liigan yllätysmestaruuteen. Kun Suikkanen otti Bolzanon haltuunsa marraskuussa, joukkue oli viimeisenä.

Pelaajana hän voitti liigakultaa Kärpissä 1981 ja TPS:ssä 1991. Hän on lisäksi AHL:n mestari Rochester Americansissa 1982 ja olympiahopeamitalisti Calgaryssa 1988.

Kun Mika Pyörälä iski keskiviikon liigaottelussa Lukon verkkoon täysosuman, hän siirtyi kaikkien aikojen Kärppien maalintekijätilastossa jaetulle ensimmäiselle sijalle. Nyt sekä Suikkasella että Pyörälällä on kasassa 175 maalia, mutta Pyörälän lukema tulee arvatenkin vielä kasvamaan.

Suomalaisia kiekkoilijoita Dornbirnissä pelaa viisi. He ovat maalivahti Rasmus Rinne, puolustaja Antti Kauppila ja Mikko Vainonen sekä hyökkääjät Tomi Körkkö ja Juhani Tamminen.

Dornbirn on EBEL-liigan läntisin joukkue. Joukkueen kotikaupunki sijaitsee aivan Sveitsin ja Liechtensteinin rajalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?