”Kulta-Curre” Lindström suunnittelee avioliittoa 38 vuotta nuoremman thairakkaansa kanssa – rakennutti naisen perheelle talon: ”Hän häpesi”

Julkaistu:

Jääkiekko
Leijonien vuoden 1995 MM-kultavalmentaja Curt Lindström asuu nykyisin suurimman osan vuotta Thaimaan Hua Hinissä.
Ruotsalaisen Curt Lindströmin, 78, viehättävän huvilan edessä Hua Hinissä liehuu kolme lippua: Suomen, Ruotsin ja Thaimaan. Hänellä on siis yhä lämmin suhde Suomeen – ja suomalaisilla häneen.

– Sitä edelleen sattuu, että joku suomalainen tulee sanomaan minulle kiitokset vuodesta 1995 ”Curre”, Lindström kertoo Expressenille.

Ruotsin maahanmuuttoviranomaisten kanssa Lindströmin suhde on vähemmän lämmin. Hän on pitkään ihmetellyt, miksi hänen thaimaalainen avopuolisonsa Wannarot ei saa oleskelulupaa miehensä kotimaahan.
Lindström kertoo ryhtyneensä pohtimaan avioliittoa, jotta byrokratiapulmat helpottaisivat. Pariskunta on ollut yhdessä jo kymmenen vuotta. Rakkautta ei ole estänyt se, että heidän ikäeronsa on 38 vuotta.

– Olen tehnyt jo testamenttini, ja Wannarot tulee saamaan osansa omaisuudestani. Myös tyttäreni tietävät, että hän ei jää osattomaksi. Hän tulee elämään hyvää elämää minun jälkeenikin. Meidän tapauksessa tärkeintä olisi saada todistus liitostamme.

– Jos minulle sattuisi jotain ja joutuisin palaamaan kotimaahan, hän ei nykytilanteessa saisi tulla mukaani, vaikka elämme avioliiton kaltaisessa suhteessa. Avioparin oikeutta asua yhdessä ei voi kuitenkaan riistää, Lindström sanoo.


Kaksinkertaisella maailmanmestarivalmentajalla Lindströmillä on kaksi aikuista tytärtä aikaisemmasta avioliitosta. Lindströmin mukaan hänellä ja hänen tyttärillään on hyvät ja avoimet välit.

Kun Lindströmin ja Wannarotin suhde alkoi, valmentajan nuorempaa tytärtä ihmetytti pariskunnan suuri ikäero. Lindströmin mukaan tyttäret ja Wannarot ovat nykyään kuitenkin hyviä kavereita keskenään.

Lindström on kiitollinen lastensa tuesta. Hän tietää, että vastaavankaltaisissa tilanteissa on käynyt niinkin, että lapset ovat panneet isänsä kanssa välit poikki.


Wannarot on kotoisin köyhistä oloista Thaimaan pohjoisosista. Hänellä oli tapana kieltää Lindströmiä tulemasta mukaan, kun hän lähti käymään lapsuudenkodissaan.

Kerran Wannarot kuitenkin sairastui vierailun aikana. Vaikka Wannarot ei halunnut, Lindström matkusti paikalle auttamaan rakastaan. Ruotsalainen järkyttyi näkemästään.

– Hän asui vanhempiensa, kahden siskonsa ja veljensä kanssa peltihökkelissä. Se näytti aivan kamalalta paikalta. Lankkulattian läpi vilkkui maa. Seinät ja katto olivat peltiä eikä ikkunoita ollut lainkaan. Saavuin paikalle kello kymmeneltä aamulla ja sisällä oli jo 60 astetta. Mietin, että miten helkkarissa täällä voi asua, Lindström kertoi.

– Selvisi, että Wannarot ei ollut halunnut minua kotiinsa, sillä hän häpesi.
Lindström kertoi rakennuttaneensa Wannarotin perheelle nyt uuden kodin. Se ei ole aivan yhtä ylellinen kuin Lindströmin huvila, mutta ruotsalaisen mukaan perhe sai ”siistin kämpän”.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt