Uutuuskirjassa paljastus Leijonien MM-kultajuhlan kulisseista – pelaajien kysymys säikäytti joukkueenjohtajan – ”Jumalauta!”

Julkaistu:

Leijonat
Leijonien joukkueenjohtaja Mika Kortelainen kertoo uutuuskirjassa, kuinka Kanada pelasti Leijonien MM-kultajuhlat Bratislavassa.
Bratislavan jäähallissa elettiin tämän vuoden toukokuun 26. päivänä ikimuistoisia jääkiekkohetkiä. Suomi kaatoi MM-finaalissa Kanadan ja pääsi juhlimaan historiansa kolmatta MM-kultaa.

Lähellä kuitenkin oli, että juhlista puuttui tärkeä osanen: kuohujuoma.

Tuoreesta Mörkö ja Bratislavan ihme (Minerva) -kirjasta selviää, että joukkueenjohtaja Mika Kortelainen oli unohtanut hankkia Leijonien koppiin mestaruussamppanjat. Asia valkeni ”Kölli” Kortelaiselle vasta kun pelaajat Harri Pesonen ja Toni Rajala tulivat nykimään häntä hihasta.

– Jumalauta, samppanjat... Ei ole mitään samppanjaa, Kortelainen kertoo kauhistuksestaan urheilutoimittajien Tuomas Arkimiehen (Ilta-Sanomat) ja Kasperi Kunnaksen (MTV3) kirjoittamassa teoksessa.


Kortelainen keksi kuitenkin ongelmaan ratkaisun yhdessä slovakialaisen turnausisännän Peter Brüllin kanssa.

Kaksikko kiirehti finaalin hävinneen Kanadan pukukopille ja pyysi kanadalaisia myymään heille turhiksi muuttuneet pullot Leijonille. Kortelainen tiedusteli hintaa ja sai kuulla ilahduttavan vastauksen: 20 euroa pullo.

It’s a deal (kaupat tuli), Kortelainen vastasi välittömästi.

– Siitä saatiin koppiin samppanjat. Ihan laatukamaa olivat varanneet. Onnellisella tarinalla on onnellinen loppu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt