Äidin varovainen avunpyyntö Facebookissa sai aikaan ketjureaktion – dyspraksiaa sairastavan Kristianin, 9, unelmasta tuli totta

Julkaistu:

Jääkiekko
Yksi Facebook-julkaisu käynnisti ketjureaktion, joka teki 9-vuotiaan Kristianin erittäin onnelliseksi.
9-vuotias Kristian on onnensa kukkuloilla. Hänen unelmansa on käynyt toteen.

Hänellä on nyt hallussaan jokaisen SM-liigan joukkueen pelipaita.

Tästä on kiittäminen hyvätahtoista kiekkoyhteisöä, joka on lahjoittanut dyspraksiaa sairastavalle Kristianille lukemattoman määrän pelipaitoja ja muuta jääkiekkotavaraa.


Dyspraksia on koordinaatiohäiriö, joka vaikuttaa koko kropan motoriikkaan. Erityisesti puhuminen on pojalle hankalaa.


Pöytyällä lähellä Turkua asuva Kristian on valtavan kova jääkiekkofani, mutta hän ei pysty itse kunnolla harrastamaan suosikkilajiaan.

Luistelu on sairauden takia hankalaa, ja jääkiekko on myös todella kallis laji.

Äiti empi pitkään avunpyyntöä

Kalliita ovat myös jääkiekkoseurojen oheistuotteet. Kaikkien liigaseurojen pelipaitojen ostaminen olisi käynyt kalliiksi.

Kristianin äiti Tiina Aaltonen mietti tammikuussa, kuinka voisi piristää poikaansa ja auttaa tätä vaatimattoman unelmansa toteutumisessa.


Aaltonen empi pitkään, mutta uskaltautui viimein kirjoittamaan poikansa paitaunelmasta Facebookin kiekkoaiheiseen Jääkiekon olohuone -ryhmään.

Aaltonen kirjoitti varovaisesti. Hän kysyi, olisiko jollain vaikka ylimääräistä t-paitaa, jonka voisi mahdollisesti lahjoittaa pojan kokoelmaan.

Hän pelkäsi vihaisia viestejä. Ehkä joku leimaisi heidät kerjääjiksi. ”Saa poistaa jos niin koetaan”, hän aloitti kirjoituksensa.

Jääkiekkoyhteisön reaktiot yllättivät äidin täysin.

– Vietin valehtelematta kaksi kokonaista päivää puhelimessa. Kaikki halusivat auttaa. Viestejä tuli jatkuvalla syötöllä.

– Postitulva oli valtava. Postin työntekijätkin nauroivat, kun kävimme siellä joka päivä ja otimme aina mukaamme useita paketteja. Lopulta he tunsivat meidät jo nimeltä, Aaltonen kertoo.

Lukematon määrä lahjoituksia

Aaltonen luettelee Kristianin saamia lahjoituksia: Noin 40 pelipaitaa, 20 t-paitaa, kymmenen kaulahuivia, neljä pipoa ja lukematon määrä pelaajakortteja.


Luvut ovat arvioita, tavaraa saattaa olla enemmänkin. Lähettäjinä on tavallisia kiekkofaneja ja seuroja.

Lisäksi Kristian on saanut henkilökohtaisia kirjeitä ja lahjoituksia pelaajilta ja joukkueilta. Lähes kaikki SM-liigan joukkueet ovat muistaneet Kristiania jollain tavalla.


TPS kutsui hänet viime kaudella vierailulle pukuhuoneeseensa. Matkamuistoksi hän sai Petrus Palmun mailan.

Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen lähetti kirjeen ja mailan, jossa oli kaikkien oululaisjoukkueen pelaajien nimikirjoitukset. KooKoo lähetti pelipaidan, johon oli painettu Kristianin sukunimi Sandell.

– Kaikki tämä on tuonut hänelle niin valtavasti iloa ja voimavaroja, ettei sitä pysty sanoin kuvailemaan. Hänen itseluottamuksensa on kasvanut.


– Olen itkenyt lueskellessani kirjeitä uudelleen ja uudelleen. Kaikki tsemppaavat Kristiania. Sillä on ollut suuri vaikutus häneen. Nyt Kristian on salibandypeleissään se pelaaja, joka tsemppaa aina pelikavereitaan.

”Toivottavasti kiitokset menevät perille”

Kristian halusi äitinsä kanssa kiittää kaikkia tukijoitaan.

He julkaisivat Facebookissa videon, jossa Kristian esittelee ylpeänä huoneensa, joka on nyt valmis.

Se on täynnä pelipaitoja, julisteita, kaulahuiveja ja muuta jääkiekkotavaraa.
Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

– En ehtinyt mitenkään kiittää kaikkia henkilökohtaisesti. Toivon, että kiitokset menevät nyt perille. Tämä ei olisi ollut mahdollista ilman hienoja ihmisiä, Aaltonen sanoo.


Kristianin suurin ylpeydenaihe on valaistu kaappi, jossa on TPS:n pelipaita ja kaulahuivi. TPS on pojan suosikkijoukkue, mutta hän kannustaa tasapuolisesti muitakin joukkueita.

– Teimme huoneen valmiiksi Kristianin ollessa poissa kotoa. Se oli hänelle uskomaton yllätys. Tepsin paidasta ja kaulahuivista valaistussa kaapissa hän meni aivan hämilleen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt