Kiekko-Espoon ja HIFK:n paikallisottelut värittävät naisten jääkiekkoliigaa: ”Me olemme varmasti vielä pikkusiskoja”

Julkaistu:

Jääkiekko
Naisleijonien menestys MM-kotikisoissa on näkynyt pääkaupunkiseudun kiekkoarjessa.
Jääkiekon alkavaan naisten liigakauteen lähdetään kiehtovista asetelmista Kehä III:n sisäpuolella. Viime keväänä mestaruutta juhlinut Blues pelaa nyt klassisen Kiekko-Espoon nimen alla, kun taas pääkaupungissa nousijajoukkue Helsingin IFK tähtää heti pudotuspelipaikkaan kiinni.

– Kaikki ovat todella innoissaan. Liigapaikka oli selkeä tavoite viime vuonna ja halusimme kohti uusia haasteita. Kuuden joukkoon pääseminen on kova tavoite, mutta joukkue on sen takana ja valmis tekemään töitä sen eteen, HIFK:n päävalmentaja Saara Niemi kertoo.

IFK:n kipparina alkavalla kaudella toimii Karoliina Rantamäki, 41, joka palasi täksi kaudeksi Suomeen yli kymmenen vuoden Venäjän-reissultaan. Tulevan kauden paikallispelivastustajaa Kiekko-Espoota Rantamäki edusti jo 1990-luvulla.

Valmentaja Niemi odottaa paikallisotteluita maltilla.

– Me olemme varmasti vielä pikkusiskoja tässä asetelmassa, sillä he ovat kestomenestyjiä ja me olemme vasta tarinamme alussa. Lähdemme nöyränä haastamaan heitä. Hetki siinä ehkä menee, että saamme kuilua kiinni.

MM-hopea toi intoa ja näkyvyyttä

Naisleijonissa pelaajaurallaan olympiapronssia voittanut Niemi ja Kiekko-Espoon kapteeni Minnamari ”Minttu” Tuominen kertovat, että kevään MM-kotikisojen hopeahuuma on heijastunut nais- ja tyttöjääkiekon arkeen.

– Ihmiset, jotka eivät ole lajin parissa, ovat tulleet juttelemaan, että ovat kokeneet elämyksiä Naisleijonien menestyksen takia. Nais- ja tyttökiekolle se oli valtava mediahuomio, ja toivottavasti se näkyy naisten liigassakin pitkässä juoksussa, Niemi toivoo.

Naisleijonien vakiopuolustaja Tuominen komppaa hymyssä suin.

– Tytöt haluavat aloittaa todella paljon lajin parissa. Medianäkyvyys on ollut tosi hienoa, ja varmasti tytöt ympäri Suomen ovat havainneet, että ”mäkin voisin olla tuolla joku päivä”.

Naisten liiga alkaa tulevana viikonloppuna Kuopiossa pelattavalla kahden päivän turnauksella. Turnausaloitus kerää kiitosta sekä Espoon että IFK:n leiristä.

– Liigan joukkueet ovat aika laajalti ympäri Suomea. On kiva saada kaikki joukkueet yhteen, nähdä muiden otteita ja vaihtaa ajatuksia, Tuominen näkee.

Näin naisten jääkiekkoliigassa pelataan kaudella 2019–2020:

  • Joukkueet: HIFK, HPK, Ilves, KalPa, Kiekko-Espoo, Kuortane, Kärpät, Lukko, Sport ja TPS.
  • Liigan alkusarjassa pelataan 10 joukkueen kaksinkertainen sarja sekä 7.–8. syyskuuta pelattava avausturnaus (2 ottelua lisäotteluina) eli yhteensä 20 ottelua.
  • Alkusarjan kuusi parasta jatkaa naisten liigaan, loput neljä joukkuetta menevät alempaan jatkosarjaan.
  • Varsinaisessa liigassa kuusi joukkuetta pelaavat kaksinkertaisen sarjan, kaikki joukkueet pudotuspeleihin sijoille 1.–6.
  • Lisäksi pudotuspeleihin pääsee alemman jatkosarjan kaksi parasta joukkuetta.
  • Alemmassa jatkosarjassa pelaavat liigan alkusarjan neljä viimeistä joukkuetta sekä Mestiksen karsinnan kaksi parasta. Pelataan kaksinkertainen sarja. Neljä viimeistä joukkuetta joutuu liigan karsintasarjaan, jonka kaksi parasta pääsee liigaan kaudelle 2020–2021.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt