MM-kultaleijona Janne Pesonen Jesse Puljujärven tilanteesta: ”On hyvä, että vastoinkäymisiäkin on ollut” - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

MM-kultaleijona Janne Pesonen Jesse Puljujärven tilanteesta: ”On hyvä, että vastoinkäymisiäkin on ollut”

Janne Pesosen mielestä Jesse Puljujärvi teki oikean ratkaisun.

Janne Pesonen (vas.) odottaa innolla pelaamista Jesse Puljujärven kanssa.

29.8.2019 19:57

Jesse Puljujärven, 21, siirto takaisin Kärppiin varmistui tiistaina. Kärppien konkarihyökkääjä Janne Pesosen, 37, mielestä siirto on äärimmäisen hieno asia sekä oululaisseuran että Puljujärven itsensä kannalta.

– Ihan mahtava juttu, että saatiin Jesse meille. Tämä on sellainen kaikki voittaa -tilanne, Pesonen hehkuttaa Ilta-Sanomille.

Puljujärvellä on takanaan kolme hankalaa kautta NHL-seura Edmonton Oilersissa. Maailmanmestari Pesonen on vilpittömästi sitä mieltä, että Puljujärven päätös palata Kärppiin on oikea veto tässä kohtaa uraa.

– Nyt hän pääsee varmasti pelaamaan paljon ja saa hyvän roolin joukkueesta. Se on juuri sitä, mitä hän tähän kohtaan tarvitsee. Lisäksi täällä on kokeneita pelaajia, kuten Lasse Kukkonen ja Mika Pyörälä auttamassa häntä eteenpäin.

Kuulut itsekin joukkueen kokeneeseen kaartiin, miten voitte auttaa Puljujärveä?

– Joka pelaajalla on urallaan huonoja ja hyviä jaksoja. Tietysti kokeneemmat pelaajat tietävät nuorempia paremmin, kuinka vaikeuksiin pitäisi suhtautua ja millä eväin voi painaa eteenpäin.

– Tietyllä tapaa on hyvä, että vastoinkäymisiäkin on ollut uran alkuvaiheessa. Hän on varmasti henkisesti valmiimpi ja vahvempi myöhemmin, Pesonen tuumaa.

Jesse Puljujärvi on harjoitellut Kärppien kanssa jo jonkin aikaa.

Puljujärven ympärillä on riittänyt puhetta, kun NHL-ura ei lähtenyt odotettuun lentoon Pohjois-Amerikassa. Pesonen uskoo, että sopimus Kärppiin rauhoittaa tilannetta.

– Nyt ei ainakaan tarvitse enää spekuloida, missä Jesse pelaa.

– Ylipäätään on hienoa päästä tekemään hommia hänen kanssaan. Hän on huippulahjakas ja menestyksenhaluinen nuori. Tällä hetkellä hänestä oikein huokuu näyttämisenhalu, Pesonen kertoo.

Puljujärvi solmi Kärppien kanssa vuoden mittaisen sopimuksen, jossa on tosin on 1. joulukuuta asti optio paluusta NHL:ään.

– Jos Jesse lähtee kesken kauden, niin sitten hän lähtee. Sitä on turha miettiä. Painetaan vain hommia päivä kerrallaan, Pesonen kuittaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?