Joudutaanko taklaaminen lopettamaan jääkiekossa? Jukka Jalonen ja Teemu Selänne vastasivat ISTV:n kiekkofoorumissa

rac

Julkaistu:

Jääkiekko
ISTV isännöi syksyn kuuminta kiekkokeskustelua perjantaina Lahdessa. Katso tallenne paneelikeskustelusta.
Uusi jääkiekkokausi lähestyy kovaa vauhtia ja puhe jääkiekosta kuumenee.

Suomalaisella jääkiekolla pyyhkii hyvin: viime vuonna sekä alle 20-vuotiaat että Leijonat voittivat maailmanmestaruuden ja nuoret suomalaispelaajat ovat valloittaneet NHL:n ryminällä Aleksander Barkovin, Mikko Rantasen, Sebastian Ahon ja Patrik Laineen johdolla.

Nyt odotetaan kuumeisesti, mitä esimerkiksi Kaapo Kakko saa aikaan New York Rangersissa ja kuka nuori pelaaja lyö läpi kotimaan liigassa.

Yksilöt pärjäävät maailmalla ja leijonajoukkueet voittavat turnauksia. Pullat ovat siis hyvin uunissa, mutta entä tulevaisuudessa?

Yksi suomalaisen jääkiekon isoista kysymyksistä on viime aikoina ollut keskustelu joukkueen ja yksilön suhteesta.

Yhtäällä suomalainen jääkiekko haluaa auttaa mahdollisimman monta yksilöä maailman huipulle, mutta toisaalta kaikki ymmärtävät, että yhtenäinen joukkuepeli on jääkiekossa menestyksen elinehto.

Tietynlainen yksilökeskeisyys on vallannut tilaa ja silti vain joukkueena voi voittaa, kuten kolminkertainen maailmanmestari Jukka Jalonen osoitti viime kevään MM-kisoissa.

Toinen massiivinen kysymys liittyy vakaviin aivovammoihin kontaktilajeissa, kuten jääkiekossa. Ilta-Sanomien Kiekkofoorumissa keskusteltiin myös kovan kontaktilajin tulevaisuudesta.

Jalosen kanssa kuumista kysymyksistä Kiekkofoorumissa keskustelivat kiekkolegenda Teemu Selänne, Pelicansin päävalmentaja, Stanely Cup -voittaja Ville Nieminen sekä pitkäaikainen maajoukkueen päävalmentaja, kiekkoprofessori Erkka Westerlund.

Lisäksi keskusteltiin Suomi-kiekon nykytilanteesta ja suomalaisen jääkiekon vahvuuksista ja mahdollisista uhkista.

Kirsikkana kakun päällä Leijonien päävalmentaja Jalonen paljasti viime kevään Bratislavan MM-kultajoukkueen salat.

IS:n Kiekkofoorumi pohjusti Lahden Isku-areenassa myöhemmin illalla pelattavaa Alumni All Star -ottelua, jossa jäällä nähdään Suomen eturivin entiset ja nykyiset tähtipelaajat Jari Kurrista Patrik Laineeseen.

IS:n Kiekkofoorumi järjestettiin ensi kerran vuosi sitten Alumnin Tähdistöottelun yhteydessä Raumalla. Sen voi katsoa tästä linkistä.

Artikkelia päivitetty 16.8. kello 20.57.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt