Antero Mertaranta, 63, ei aio roikkua työelämässä väkisin – ”Minua ei tarvitse kantaa täältä pois”

Julkaistu:

Mertaranta
Suosikkiselostaja Antero Mertaranta, 63, ei ole merkannut eläköitymispäivää kalenteriinsa.
Jääkiekon MM-kisoissa keväällä hurmannut Antero Mertaranta, tammikuussa 64, ei ole väistymässä selostuskopista. Hän selostaa ensi syksynä C Morella jalkapallon Mestarien liigaa sekä jääkiekon vastaavaa kilpailua CHL:ää.

Vaikka eläkeikä lähestyy, Mertaranta ei ajattelee ikää ainoana määräävänä tekijänä työuran jatkamisen kannalta.

– Joka vuosi sitä (eläköitymistä) mietin, mutta ei elämää voi elää niin, että merkkaa kalenteriin milloin jää eläkkeelle. Menen vuosi kerrallaan, se sopii minulle, selostajalegenda sanoo Ilta-Sanomille.

Mertaranta kertoo, että kyse on terveydestä, motivaatiosta, energiasta ja monesta muusta tekijästä. Ikä sen sijaan on vain numero. Hän ei kuitenkaan aio roikkua työelämässä väkisin, kun rajat tulevat vastaan.

– Se on selvää, että ennen pitkää vetäydyn työelämästä. Minua ei tarvitse kantaa täältä pois.


Uudet haasteet ja monipuoliset työtehtävät pitävät Mertarannan motivaation korkealla. Hän haluaa selostaa jääkiekon lisäksi myös muita lajeja jotta ei leipääntyisi.

Monipuolista hänen työnsä onkin. Kesällä Mertaranta on ollut MTV:n Huomenta Suomen vierailevana juontaja. Elokuussa alkaa uusi tv-sarja, Kunnian päivä, ja selostettavien urheilulajien kirjoon on viime vuosina kuulunut jääkiekon lisäksi esimerkiksi jalkapalloa, hiihtoa ja yleisurheilua.

Monipuolinen työ pitää mielenkiinnon yllä

Mertaranta pitää rikkautena sitä, että hänellä riittää eri hankkeita.

– Jos on energiaa tehdä asioita, mikäs siinä. Kyllä sen energian täytyy näkyä ihmisestä.

Yhtenä oleellisena tekijänä pitkän työuran kannalta hän pitää sitä, että työkuorman on oltava sopiva. Täytyy olla myös aikaa hengähtää välillä.

– Urheilussa tarjontaa on nykyään niin paljon, ettei sitä myllyä kestä kukaan. Pitää osata rytmittää omaa tekemistä järkevästi.


Vaikka ikää ja kokemusta kertyy, Mertaranta pitää kiinni periaatteistaan. Tekee mitä tahansa työtä, se on tehtävä tosissaan.

– Lähden joka työtehtävään täysillä. On kyse sitten jääkiekon MM-finaalista tai Tulosruudun viikon vieraasta. Kun en enää lähde, lopetan. Silloin työssä säilyy fiilis, kiinnostus ja into.

Suosikkiselostaja tiedostaa, että omaa toimintaa on pystyttävä tarkastelemaan kriittisesti. Rima on pidettävä korkealla. Hän kuitenkin varoittaa ihmisiä ajattelemasta ikää määräävänä tekijänä.

– Tulkoon uusia sukupolvia, mutta samalla tavalla heidänkin pitää ajaa itsensä sisään alalle ja antaa omat näyttönsä. Paikka pitää vallata omalla osaamisella.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt