Curt Lindströmin 38 vuotta nuorempi thairakas joutuu lähtemään Ruotsista - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Ruotsin viranomaiset tiukkana – ”Kulta-Curre” Lindströmin 38 vuotta nuorempi thaipuoliso joutuu lähtemään maasta

MM-kultavalmentaja Curt Lindström ei voi ymmärtää, miksi hänen thaimaalainen avopuolisonsa ei saa oleskelulupaa Ruotsiin.

Curt Lindström ja thaipuoliso Wannarot ovat pitäneet yhtä jo kymmenen vuotta.­

27.7.2019 10:56

Curt Lindström avautui Expressen-lehdelle, kuinka häntä harmittaa Ruotsin maahanmuuttoviranomaisen päätös evätä hänen thaimaalaisen avopuolisonsa Wannarotin oleskelulupahakemus.

– Ei tässä ole mitään järkeä. Hän on nyt Ruotsissa, mutta joutuu palaamaan takaisin 2. elokuuta, Lindström sanoi.

Suomen jääkiekon MM-kultaan 1995 valmentanut Lindström, 78, ja Wannarot, 40, ovat olleet yhdessä jo kymmenen vuotta. Pariskunta asuu valtaosan vuodesta Thaimaan Hua Hinissä, mutta viettää kesät Ruotsissa.

Wannarot saa Ruotsiin vain kolmen kuukauden mittaisen turistiviisumin, mutta Lindström haluaisi puolisolleen oleskeluluvan, jotta tämä voisi viettää maassa kuukauden pidempään.

Lisäksi sydänhuolista kärsivä ex-kiekkovalmentaja arvelee, että joutuu tulevaisuudessa vierailemaan kotimaassaan entistä useammin. Siksi hän haluaisi saada rakkaansa mukaan myös talvisin.

Curt Lindström tunnetaan Suomessa ”Kulta-Currena”. Hän valmensi Leijonat maailmanmestaruuteen 1995. Lindström on voittanut MM-kultaa myös kotimaansa Ruotsin valmentajana.­

Ruotsin maahanmuuttoviranomainen on kuitenkin hylännyt monta Wannarotin ja Lindströmin tekemää oleskelulupahakemusta.

Ensiksi syy oli se, että Lindströmin eläkkeen katsottiin olevan liian pieni. Viranomaisen mukaan hänellä ei ollut mahdollisuutta elättää puolisoaan Ruotsissa. Lindström todisti, että hänellä on myös muita tulonlähteitä, mutta se ei auttanut. Uusi hakemus puolen vuoden oleskeluluvastakin hylättiin.

– Perusteena oli se, että Wannarotilla ei ole tarpeeksi vahvoja sosiaalisia siteitä kotimaahansa, Lindström sanoi.

Lindström oli päätöksestä äimänä. Hänen mukaansa Wannarotilla on Thaimaassa äiti, siskoja ja veli. Wannarot tekee noin kerran kuussa pitkän bussimatkan Hua Hinistä kotiseudulleen ja käy tervehtimässä perhettään.

Curt Lindströmin ja Wannarotin rakkaus alkoi, kun pariskunta kohtasi sattumalta hotellissa, jossa nainen oli töissä.­

Lindströmiä loukkaa se, että Ruotsin viranomaiset pelkäävät Wannarotin jäävän luvatta maahan oleskeluluvan päätyttyä.

– Epäsuorasti tämä tarkoittaa siis sitä, että minua pidetään osallisena laittomaan maahanmuuttoon. Se on ihan uskomatonta, Lindström sanoi.

– Tilanne potuttaa sekä häntä että minua. Häntä kismittää se, että viranomaisen mukaan hänellä ei ole vahvoja siteitä kotimaahansa. Minua suututtaa se, että uskottavuuteni kyseenalaistetaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?