Marko Jantunen hehkuttaa elämäänsä: ”En ole ikinä ollut yhtä onnellinen kuin nyt”

Julkaistu:

Jääkiekko
Entinen huippukiekkoilija ja päihderiippuvainen Marko Jantunen tilitti tuntojaan ruotsalaismedialle.
Pohjalle vieneen huumehelvetin läpikäynyt entinen huippujääkiekkoilija Marko Jantunen on antanut pitkän haastattelun ruotsalaislehti Expressenille.

Jantunen puhuu artikkelissa nousustaan kuoleman porteilta, jonne päihderiippuvuus hänet aikanaan vei. Hän painottaa erityisesti, miten onnekas on, kun on päässyt takaisin elämään kiinni päihdekurimuksen jälkeen.

Uransa huipulla Ruotsissa kiekkoillut ex-hyökkääjä kertoi Expressenille, että hänellä on hyvä työpaikka, hyvä elämä, ja että hän on saanut perheensä takaisin.

– En ole ikinä ollut yhtä onnellinen kuin nyt, hän sanoi.

Artikkeli käy läpi Jantusen uran ja elämän vaiheita, jotka ovat suomalaisille tuttuja sekä mediasta että toimittaja Marko Lempisen kirjoittamasta Jantusen elämäkerrasta ”Läpi helvetin”. Pääpaino on kuitenkin siinä, miten lahtelainen on noussut takaisin jaloilleen viime vuosina.

Jantunen kertoo, että toistuvat arkirutiinit ovat iso osa hänen toipumisprosessiaan ja oikealla polulla pysymistään.

– Kun herään, käyn läpi kahdentoista askeleen ohjelman, joka vie noin 10–15 minuuttia. Tarkastelen vanhaa ja uutta elämässäni. Päätän joka aamu, että tästä tulee uusi raitis päivä, Jantunen avaa rutiinejaan.

– Aion pitää näistä rutiineista kiinni joka päivä, niin kauan kuin elän. En ota riskejä. Päivittäiset rutiinini ovat antaneet minulle kaiken, mitä minulla nykyään on.


Entinen huippukiekkoilija on erityisen iloinen siitä, että on saanut perheensä takaisin. Pahimpina vuosina puoliso Sari jätti Jantusen, joka menetti samalla yhteyden lapsiinsa.

Jantunen ei asu yhdessä Sarin kanssa vieläkään, mutta he ovat paljon tekemisissä keskenään. Artikkelissa Jantunen kertoo olevansa lähdössä Sarin ja heidän nuoremman poikansa Jessen kanssa kuukauden mittaiselle lomamatkalle Espanjaan.

Jantunen siirtyi Västra Frölundaan vuonna 1994 ja pelasi Ruotsissa lähes yhtäjaksoisesti vuoteen 2003 asti. Kaudella 1996–97 hän piipahti Calgary Flamesissa NHL:ssä mutta palasi kesken kauden takaisin Frölundaan. Vielä kaudella 2005–06 hän siirtyi kesken kauden Jokereista Timrån riveihin Elitserieniin.

Jantusen ammattilaisura päättyi Lahden Pelicansissa vuonna 2010.

Nykyään Jantunen kiertää kouluissa luennoimassa päihderiippuvuudesta ja sen vaaroista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt