Juhani Tamminen lainasi Ari Mennanderille kymmeniä tuhansia – näin hän aikoo saada rahansa: ”Olen varmaan niitä harvoja”

Julkaistu:

Raha
Entinen leijonakapteeni ei ole jäänyt toimettomaksi odotellessaan saataviaan.
Syyttäjä vaatii media-alan yrittäjä Ari Mennanderille, 53, rangaistusta törkeästä velallisen epärehellisyydestä, törkeästä kirjanpitorikoksesta, kolmesta törkeästä petoksesta, törkeästä maksuvälinepetoksesta ja velallisen petoksesta.

Mennander on esitutkinnassa kiistänyt kaikki rikosepäilyt.
Mennanderille on lainannut rahaa myös entinen huippukiekkoilija Juhani Tamminen.

Tamminen kertoo saaneensa tiedon tuoreista raskaista talousrikosepäilyistä vasta, kun ne tulivat julkisuuteen.

– Kyl mä seuraan peliä. Avasin netin ja katsoin, että hetkinen! Soitin välittömästi Arille, mutta tuuttasi varattua, Tamminen sanoi lauantaina illansuussa.

Tamminen oli tietoinen Mennanderin talousvaikeuksista mutta surullinen lukiessaan internetistä, että tilanne on kärjistynyt tähän pisteeseen.

– Olin tietysti kuullut huhuja, että osa näistä velkojista on sen verran tylyjä, että vievät sen päätyyn asti. Näillä maileilla, mitä itsekin olen ollut yrittäjänä, olen kyllä nähnyt monia muitakin, jotka ovat joutuneet vaikeuksiin. Itse olen ainakin yrittänyt aina neuvotella. Se on paras ratkaisu. Lakitupa on lakitupa. Se on yleensä helvetin huono kaikille osapuolille.

– Olen ollut aina sitä mieltä, että kun ollaan näinkin tietyllä tavalla sisäpiirin kanssa tekemisissä, niin asioita ei saisi päästää siihen pisteeseen, että ollaan lakituvassa tai tuomioistuimissa. Omalta osaltani halusin hellittää painetta, että näin ei kävisi. Jos tilanne on tuo, niin tyhjästä on paha nyhjäistä.

– Meillä on helvetin pitkä ja hyvä yhteistyö, ja kun Ari joutui ahdinkoon, minä en ole se, joka lyö kirvestä joka päivä.

 

Olen itse tehnyt 12 kirjaa, joten tiesin, että siitä tulee räjähdysmäinen suksee.

Tammisen mukaan hänen lainaamansa summa oli kymmeniä tuhansia euroja. Raha liikkui muutama vuosi sitten.

– Se liittyi siihen, kun Teemun kirja tuli ulos. Jotta projekti saatiin niin sanotusti maaliin, tarvittiin rahaa. Pyysin vakuudet ja sain vakuudet. Rahat siirtyi, projekti eteni ja kirja valmistui.

– Olen itse tehnyt 12 kirjaa, joten tiesin, että siitä tulee räjähdysmäinen suksee.

Nykyään koulutusyrittäjänä työskentelevä Tamminen tutustui Mennanderiin jo vuosikymmeniä sitten.

– Olemme tunteneet ihan siitä saakka, kun olin maajoukkueen kapteeni ja Ari oli vasta rising star. Taisi olla kotikisat -82.

Vaikka Mennanderin syytelista on pitkä ja raskas, Leijonien ex-kapteeni ei ole huolissaan saatavistaan.

– Mulla ei ole sen kanssa epäselvyyttä. Varmistin omani silloin. En lähde lainaamaan ilman kunnon vakuuksia, oli hyvä tai vähemmän hyvä kaveri. Mä olen oppirahani maksanut joskus aikanaan.

– Mun oma lawyer katsoo aina, että paperit on tehty siihen malliin, että omat saadaan, tapahtui mitä tahansa. Kun on vakuudet ja perintävehkeet, mulla on sellainen lähipiiri, että pystymme organisoimaan asiat, Tamminen vakuuttaa.


Tamminen kertoo, että Mennander on pystynyt lyhentämään velkaansa. Se on tosin vaatinut luovia ratkaisuja.

– Olen varmaan niitä harvoja, jotka ovat ihan kohtuullisesti aikataulussa. Ei tietenkään ihan päivän päälle, mutta kohtuullisesti.

– Mulla riittää sen verran luovuutta, että jos ei kerran löydy likvidiä, niin sittenhän tietysti tulee tavaraa, ja tavarahan on aina rahanarvoista. Mun talentti on se, että pystyn tässä tapauksessa muuttamaan kirjasatsit omilla koulutuskeikoillani rahaksi.

– Katsottiin luova ratkaisu, joka oli se, että nappaan ison satsin kirjoja, vaihdan sen rahaksi, ja se toimii osamaksuna. Vielä ei ole kuitattu kokonaisuutta, mutta olemme ihan hyvällä mallilla. Jos se ei tule täyteen, niin hakemalla vähän isomman kirjasatsin se tulee täyteen.

Et siis ole huolissasi rahojesi suhteen?

– En suinkaan. Niin kuin sanoin, otetaan luovuus esiin ja haetaan tavarana, mitä ei saada rahana. Se on toinen malli. Jos jossakin konkurssipesässä on hyvä Jaguar, niin haetaan se Jaguar!

– Tässä tapauksessa haen kirjoja ja haen jatkossakin. Ari tietää, ettei stressaa mun suhteen, game over. Ikävä asia, mutta tulen sen kanssa toimeen, Tamminen sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt