Huippumaalivahti Maksim Sokolovin poikaa epäillään äitinsä kylmäverisestä surmasta – perhetragedia ravisuttaa Venäjää

Julkaistu:

Jääkiekko
Takavuosien Venäjän maajoukkuemaalivahdin Maksim Sokolovin perhettä kohtasi valtava tragedia.
Entisen huippumaalivahdin Maksim Sokolovin, 47, perhe-elämä muuttui torstaina painajaiseksi. Vuoden 2002 MM-hopeamitalistin vaimo Irina Sokolova löydettiin perheen kotitalosta puukotettuna kuoliaaksi. Perheen äidin lisäksi kotoa löydettiin vakavasti haavoittunut esikoinen Maksim junior, 18.

Poliisi yrittää parhaillaan selvittää, mitä Pietarin lähettyvillä Romanovkan taajamassa sijaitsevassa Sokolovien kotitalossa tapahtui. Ainoat epäillyt Irina Sokolovan surmasta ovat Sokolovin pojat Maksim junior ja 15-vuotias Arseni.

Synkän tapahtumaketjun selvittämistä on vaikeuttanut, ettei sairaalahoidossa oleva Maksim junior ole pystynyt vammojensa vuoksi puhumaan poliisille. Tapauksen tutkijat ovat kuulustelleet perheen kuopusta Arsenia, joka syytti isoveljeään äitinsä murhasta.

Venäläismedialle puhuneet lähteet ovat kertoneet, että Arseni Sokolov väitti isoveljensä Maksimin menettäneen yhtäkkiä järkensä ja käyneen Arsenin ja äiti Irinan päälle.

Arseni Sokolov oli paennut sanojensa mukaan keittiöveitsen kanssa riehunutta veljeään naapuriin. Kun Arseni Sokolov palasi naapurimiehen kanssa perheen kotiin, Irina Sokolova makasi kuolleena maassa.

Arseni Sokolovin mukaan hän kävi isoveljensä päälle ja puukotti tätä naapurista mukaansa ottamilla veitsillä kostaakseen äitinsä kuoleman. Maksim Sokolov junior sai pahoja vammoja kaulan ja rintakehän alueelle. Arseni Sokolov kertoi myös isoveljensä yrittäneen heti äitinsä surmaamisen jälkeen itsemurhaa mutta epäonnistuneen aikeessaan.

Arsenia epäillään

Arseni Sokolov kertoi poliisille veljensä suunnitelleen viikkoa aiemmin perheensä ja itsensä rituaalimurhaa.

Perheen nuorimmaisen versio ei ole vakuuttanut kaikkia. Venäläismedian mukaan tutkijat pitivät Arseni Sokolovin kertomuksia epäjohdonmukaisina, minkä vuoksi hänet otettiin kiinni epäiltynä äitinsä murhasta. Yhden teorian mukaan Arseni Sokolov kävi itse äitinsä ja isoveljensä päälle, koska oli katkera veljensä saamasta erityishuomiosta.

Maksim Sokolov junior pelaa maalivahtina Pietarin SKA:n juniorijoukkueessa. Poliisin kuulustelemien todistajien mukaan vanhemmat pitivät Maksim juniorista aina erityistä huolta senkin vuoksi, että tämä sairasti lapsuudessaan syöpää.

Perheen isä Maksim Sokolov ei ollut tiettävästi paikalla järkyttävän tapahtumaketjun aikaan. Häntä on myös kuulusteltu.

Nykyään valmennustehtävissä toimiva Maksim Sokolov saavutti aktiiviurallaan muun muassa MM-hopeaa (2002) ja -pronssia (2005) ja Venäjän mestaruuden Avangard Omskin paidassa kaudella 2003–2004. Sokolov oli Venäjän MM-joukkueessa mukana seitsemän kertaa sekä World Cupissa 2004 ja olympialaisissa 2006.