Entiselle NHL-pelaajalle Peter Aholalle syyte törkeästä kiskonnasta

Julkaistu:

Taloriita
NHL:ssä 1990-luvulla pelanneen ex-puolustajan taloriidassa on edetty uuteen vaiheeseen.
Entisen NHL-pelaajan ja Leijonissakin nähdyn Peter Aholan Espoon-talon rakennusepäselvyyksiä koskeva syyteharkinta on valmistunut. Aholaa, 51, vastaan on nostettu syyte törkeästä kiskonnasta.

– Voin vahvistaa, että asiassa on nostettu syyte (6.5.2019) Aholaa vastaan, mutta sen enempää en voi asiasta kertoa, sanoo syyttäjä Mira Ovaskainen Länsi-Uudenmaan syyttäjänvirastosta.

Länsi-Uudenmaan poliisi tutki keväästä 2017 alkaen, käyttikö Ahola ja hänen entinen vaimonsa Westendissä sijaitsevan talon urakoitsijana toiminutta ystäväänsä härskisti hyväkseen. IS:n tietojen mukaan poliisi selvitti nimenomaan sitä, saiko Ahola perussairaan urakoitsijan allekirjoittamaan sopimuksen, joka oli tälle taloudellisesti epäedullinen.

Epäilty rikos on tapahtunut vuosien 2009 ja 2010 aikana. IS:n tietojen mukaan Ahola ja hänen entinen vaimonsa kiistivät tutkinnan aikana syyllistyneensä rikokseen. Syyteharkintaan asia eteni syksyllä 2018, ja silloin asiaa käsiteltiin törkeän petoksen rikosnimikkeellä

– Samassa asiassa on nyt tehty myös yksi syyttämättäjättämispäätös, Ovaskainen viittaa Aholan ex-vaimoon.

Satojentuhansien eurojen suuruinen riita on kestänyt jo yli yhdeksän vuotta. Talovyyhdin ensimmäisen, riitajuttuna käsitellyn oikeustaistelun Ahola voitti. Muutama vuosi sitten Helsingin hovioikeus katsoi, että Ahola oli käyttänyt hyväkseen ystävänsä sairautta ja talousvaikeuksia. Hovioikeuden ratkaisu ei ollut rikostuomio, vaan se koski puhtaasti korvausriitaa.

– En voi kommentoida keskeneräistä asiaa. En ole vielä ehtinyt jutella asiasta päämieheni kanssa, koska viimeksi kun juttelimme, hän ei ollut saanut haastehakemusta tiedokseen, Aholan asianajajana toimiva Antti Niemi kertoo IS:lle nyt.

Syyttäjä Ovaskaisen mukaan haastehakemuksen sisältö tulee julkiseksi aikaisintaan syytteen lukemishetkellä. Haastehakemus pitää sisällään muun muassa teon kuvauksen sekä rangaistusvaatimuksen.

– Juttu on luonteeltaan sen kaltainen, että se saatetaan käsitellä ainakin osittain suljettuna.

Törkeän kiskonnan rangaistusasteikko on vankeutta neljästä kuukaudesta neljään vuoteen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt