Noora Räty mukana naisten jääkiekon suurhankkeessa – ”Kysymys on tulevaisuuden turvaamisesta”

Maailman huippunaiskiekkoilijat hakevat arvostusta ja jalansijaa tavoittelemalla uutta ammattilaisliigaa Pohjois-Amerikkaan.

Noora Räty on mukana puhumassa naisten jääkiekon aseman parantamisesta.

20.5.2019 23:29

Naisten jääkiekon maailman huiput ovat perustaneet yhdistyksen tukeakseen naisten uuden ammattilaisliigan luomista Pohjois-Amerikkaan.

Naisten jääkiekkoammattilaisten yhdistys (PWHPA) tekee töitä, jotta Pohjois-Amerikkaan saataisiin uusi liiga nyt, kun Kanadan naisten liiga (CWHL) lopetettiin.

Suomen huippumaalivahti Noora Räty on mukana hankkeessa.

– Pelaamme eri joukkueissa ja tulemme eri maista, mutta tavoittelemme yhteisiä päämääriä. Kysymys on itsemme ja tulevaisuutemme turvaamisesta sekä jääkiekon tekemisestä parempaa naisille ja tytöille, Räty sanoi.

Tällä hetkellä naisten jääkiekossa ainoa pohjoisamerikkalainen ammattilaissarja on National Women’s Hockey League (NWHL).

– Olemme onnekkaita toimiessamme tämän kauniin pelin lähettiläinä. Vastuullamme on varmistaa, että tulevan sukupolven pelaajilla on enemmän mahdollisuuksia kuin meillä oli, yhdysvaltalainen huippukiekkoilija, olympiavoittaja ja kuusinkertainen maailmanmestari Kendall Coyne Schofield sanoi.

– On aika pysyä yhdessä ja luoda pysyvä liiga, jossa jossa voimme nauttia etuja kovasta työstämme, hän jatkoi.

Pelaajat haluavat ammattilaisliigan, jonka talous ja rakenteet ovat kunnossa. Tavoitteena on myös sarja, jossa sairausvakuutukset ja harjoitusohjelmat toimivat. Liiga hakee yhteistyötä yritysten, yritysjohtajien ja urheiluammattilaisten kanssa maailmanlaajuisesti.

– Tiedämme, että voimme saada tämän toimimaan ja haluamme mahdollisuuden yrittää, kanadalainen kaksinkertainen olympiavoittaja Shannon Szabados sanoi.

Yhdistykseen kuuluu pelaajia Yhdysvalloista, Kanadasta ja Euroopasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?