Huippuvalmentaja Kari Jaloselle yllättävä MM-kisapesti – on liittymässä Saksan valmennusryhmään

Saksan jääkiekkomaajoukkueessa luotetaan suomalaiseen osaamiseen.

Kari Jalonen juhli tällä kaudella Sveitsin mestaruutta.

3.5.2019 17:31

Kari Jalosen liittyminen Saksan maajoukkueen valmennusryhmään Slovakian MM-kisoissa on IS:n tietojen mukaan virallista julkilausumaa vaille selvä asia.

Toni Söderholm, 41, saa MM-tulikasteensa Saksan maajoukkueen päävalmentajana 10. toukokuuta alkavissa kisoissa. Jaloselle on luvassa neuvonantajan rooli hänen valmennustiimissään.

59-vuotiaalle menestysvalmentajalle ei ole suunniteltu roolia Saksan pelaaja-aitiossa ottelujen aikana.

Menestymään eri sarjoissa tottunut Jalonen johti vastikään SC Bernin toiseen Sveitsin mestaruuteen kolmessa vuodessa. Hän jatkaa seuran päävalmentajana myös ensi kaudella.

Jalonen oli Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja kausina 2014-16. Suomi saavutti hänen johdollaan MM-hopeaa Venäjällä keväällä 2016.

Puolustajana uransa tehnyt Söderholm oli yksi Jalosen ehdottomista luottomiehistä kaudella 2010-11, jolloin molemmat juhlivat Suomen mestaruutta HIFK:ssa.

41-vuotias Söderholm aloitti Saksan peräsimessä tammikuussa. Ennen häntä kukaan suomalainen ei ollut luotsannut Saksan jääkiekkomaajoukkuetta.

Söderholmille avautui tilaisuus Saksan maajoukkueessa, kun entinen NHL-pelaaja Marco Sturm lähti Los Angeles Kingsin apuvalmentajaksi.

Jalonen oli tiettävästi taustavaikuttajana Söderholmin maajoukkuepestille.

Toni Söderholm oli HIFK:ssa Kari Jalosen luottomies.

Söderholm päätti pelaajauransa kauteen 2015-16 Saksassa. Hän on toiminut sen jälkeen samassa maassa eri valmennustehtävissä.

Tällä kaudella hän oli Saksan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla operoivan SC Riesserseen päävalmentaja. Söderholm kuului vuodenvaihteessa Saksan alle 20-vuotiaiden MM-joukkueen valmennusportaaseen. Maa nousi ensi kaudeksi A-tasolle.

Saksa esiintyy Slovakian MM-kisojen A-lohkossa, joka pelataan Kosicessa. Se kohtaa avausottelussaan Britannian lauantaina 11. toukokuuta.

Saksa ja Suomi kohtaavat alkusarjan päätöskierroksella tiistaina 21. toukokuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?