Pikkuleijonien MM-kisat katastrofin partaalla – vain yksi tulos pelastaa

Julkaistu:

Jääkiekko
Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue tarvitsee tiistaina alkulohkon päätösottelussaan varsinaisen peliajan voiton Sveitsistä – muutoin hallitseva maailmanmestari joutuu karsimaan sarjapaikastaan.
Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue on MM-kisoissa todella tukalassa tilanteessa: vain varsinaisen peliajan voitto alkulohkon päätösottelussa Sveitsiä vastaan pelastaa täydeltä katastrofilta.

Pikkuleijonien tilanne on se, että vain kolme pistettä tuova voitto Sveitsistä vie Suomen MM-kisojen puolivälieriin.

Kaikilla muilla tuloksilla hallitseva maailmanmestari viime keväältä joutuu raastaviin putoamiskarsintaotteluihin Slovakiaa vastaan.

Se olisi viime keväänä MM-kultaa juhlineelle Suomelle erittäin syvä nöyryytys, ja pelkokerrointa lisäisi mahdollisuus pudota B-sarjaan.

Sveitsi pääsee tiistaina pelattavaan ratkaisuotteluun voitto alla. Sveitsi kukisti maanantain ottelussaan Valko-Venäjän jatkoajan jälkeen 5–4.

Voitto oli Sveitsille erittäin arvokas. Jatkoajalla Jannik Canovan tekemän maalin tuoman bonuspisteen ansiosta Suomi voi ohittaa Sveitsin lohkotaulukossa vain kolmen pisteen voitolla.

Jos Valko-Venäjä olisi kuitannut ottelusta voiton, Suomelle olisi riittänyt puolivälieräpaikkaan mikä tahansa voitto Sveitsistä, siis myös jatkoaika- tai rankkarivoitto.

Nyt Pikkuleijonien täytyy voittaa ottelu varsinaisella peliajalla.

Pitkään näytti siltä, että Sveitsi saa Valko-Venäjää vastaan täydet kolme pistettä. Sveitsi johti ottelua avauserän jälkeen 3–0 ja aivan toisen erän päätöshetkille saakka 3–1.

Jevgeni Oksentjuk kavensi tilanteeksi 3–2 vain kuusi sekuntia ennen toisen erän loppua.

Kolmannessä erässä Valko-Venäjä ehti käydä johdossakin, kun Sergei Kuznetsovin ja Aleksandr Paltshikin 18 sekunnin sisällä tulleilla osumilla tilanne muuttui 3–4:ään.

Valko-Venäjän voitto olisi kelvannut Pikkuleijonille mainiosti, mutta Noah Fussin tasoitusosuma kahdeksan minuuttia ennen loppua vei ottelun jatkoajalle.

Ottelu oli todella avointen ovien peliä. Sveitsin maalivahdille Florian Vuichardille merkittiin kovat 54 torjuntaa ja Valko-Venäjän Rostislav Zinovenkollekin 37. Ottelussa siis lauottiin hurjat 100 kertaa kohti maalia.

Alkulohkon päättävä Suomi–Sveitsi-ottelu alkaa tiistaina kello 16.30.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt