Pikkuleijonille supervahvistus – Suomi lähtee puolustamaan MM-kultaa, edessä heti kovin mahdollinen testi

Julkaistu:

Jääkiekko
Ikäluokan timantti Anton Lundell liittyy alle 18-vuotiaiden maajoukkueen matkaan.
Suomen alle 18-vuotiaiden poikien jääkiekkomaajoukkue aloittaa kiirastorstaina Ruotsissa käynnistyvät MM-kilpailut hallitsevana maailmanmestarina. Yksi viime kevään kultajoukkueen pelaajista, hyökkääjä Anton Lundell liittyi Pikkuleijonien vahvuuteen tiistaina.

– Hän on johtava pelaaja. Hän tuo lihaa joukkueen luiden ympärille, Suomen päävalmentaja Mika Marttila kertoi puhelimitse STT:lle.

Lundellin mestaruusjahti HIFK:n liigaoukkueessa päättyi maanantaina, mutta alle 18-vuotiaiden MM-kaukalossa riittää taisteltavaa. Lundellilla on kultaa myös alle 20-vuotiaiden kilpailuista.

Suomen juniorimaajoukkueet ovat viime vuosina menestyneet erinomaisesti. Alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuissa Suomella on neljä peräkkäistä loppuottelupaikkaa. Edelliset ikäluokat ovat nostaneet odotuksia.

– Paineita luovat tulos, perhe, ystävät, media ja pelaaja-agentit. Alkuvuodesta syntyneet ovat kesällä varausikäisiä NHL:ään, Marttila mainitsee.

Marttila, 53, valmensi Suomen hopealle 2015.

– Yritämme saada paineiden vaikutuksen mahdollisimman pieneksi. Nykyään paineita on enemmän kuin ennen, mutta toisaalta nykypelaajat ovat fiksuja. Olemme keskustelleet asioista paljon.

Erikoistilannepelaaminen kunnossa

Marttila tuntee 2001-ikäluokan pelaajat. Hän on luotsannut ikäluokkaa näiden maajoukkuepolun alusta asti.

– Pelaajille joukkueen toimintatavat ovat tutut, Marttila paaluttaa.

Suomi pelasi ennen MM-kilpailuja kolme harjoitusottelua ja voitti kaikki.

– Ylivoimapelissä saimme paljon maaleja. Erikoistilanteiden pitää olla kunnossa arvokilpailuissa.

Suomi matkasi Ruotsiin muutaman ylimääräisen pelaajan kera, mutta kokoonpanoa tiivistetään.

Lundell vahvistaa hyvää pelaajanippua, jossa alle 20-vuotiaiden maailmanmestareista on mukana myös Ville Heinola. Alle 18-vuotiaiden mestareista joukkueessa ovat Lundellin lisäksi Mikko Kokkonen ja Leevi Aaltonen.

Alle 18- ja alle 20-vuotiaiden maailmanmestari Kaapo Kakko mahtuisi ikänsä puolesta Pikkuleijoniin, mutta on toistaiseksi A-maajoukkueen mukana.

Kisojen alle kevyempiä päiviä ja sitten suuri mysteeri

Suomi aloittaa alle 18-vuotiaiden poikien MM-jääkiekon kovimmalla mahdollisella ottelulla, kun Pikkuleijonat kohtaa torstaina Uumajassa Kanadan.

– Kanada on kaikille mysteeri. He eivät osallistu maajoukkueturnauksiin samalla tavalla kuin muut. Alle 17-vuotiaiden ikäluokassa he pelasivat kolmen joukkueen voimin World Hockey Challenge -turnauksessa, Marttila kertoi MM-kisojen alla.

Alkulohkossa Suomi kohtaa Kanadan lisäksi Valko-Venäjän, Tshekin ja Sveitsin. Ennakkoasetelmien perusteella Suomi ja Kanada mittelevät lohkovoitosta.

– Valko-Venäjällä on hyviä yksittäisiä pelaajia. Kuusi 2001-ikäluokan pelaajaa oli mukana jo viime vuonna 2000 syntyneiden mukana.

Tshekki on Suomelle tuttu vastustaja jo usean vuoden ajalta. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kolmessa eri maajoukkuetapahtumassa ja voitot ovat 2–2.

– Myös Sveitsin olemme kohdanneet muutamissa otteluissa. Toisesta lohkosta Ruotsi on todella tuttu.

Vierumäen MM-leirillä Suomi pelasi Yhdysvaltoja ja Slovakiaa vastaan ja voitti molemmat. Ruotsissa Pikkuleijonat kohtaa harjoitusottelussa isäntämaan.

– Kisojen alla tiistai ja keskiviikko ovat kevyempiä päiviä, Marttila kertasi valmistautumista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt